ASKERİ ARAZİLER'DE SATILDI
İstanbul'daki askeri araziler parsel parsel yapılaşmaya açıldı. Askeri alanlar önce konut ve ticaret alanına dönüştürüldü ardından da arazilere milyarlarca liralık projeler inşa edildi.
Gündem
Yayın: 19 Ocak 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 19.01.2022 10:51:45
Editör -
Okuma Süresi: 41 sn.

2018 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) imzaladığı protokol ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndan devraldığı Barbaros Bulvarı'ndaki Jandarma Dikimevi'nin bulunduğu yaklaşık 30 bin metrekarelik askeri alana ilişkin imar planı değişikliği yapıldı. Bakanlık imar planı sonrasında Dikimevi arazisini içindeki yapılarıyla birlikte 472 milyon TL’ye Astaş şirketine sattı.
Çekmeköy ilçesindeki Taşdelen Mahallesi’nde bulunan 3’üncü Kolordu Komutanlığı’na bağlı Çekmeköy Kışlası da yapılaşmaya açıldı.
İstanbul’un en kıymetli arazilerinden sayılan Bakırköy Florya’daki 34 bin metrekarelik askeri arazi de TOKİ aracılığıyla imara açıldı.
Yeşilköy’deki binlerce metrekare büyüklüğündeki askeri arazi de TOKİ’ye devredildi.
Yorumlar (0)
İlginizi Çekebilir