YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MALTEPE’DE KUTLANDI

Maltepe Belediyesi’nce “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde seminer düzenledi.

Yayın: 20 Mart 2025 - Perşembe - Güncelleme: 20.03.2025 02:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Merkez üyelerinin katıldığı seminerde yaşlılığın sanılanın aksine bir son değil başlangıç olduğuna vurgu yapıldı.

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle “Yaşamda Var Olmak” konulu seminer düzenlendi. Maltepe Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berfin Varışlı tarafından verilen seminerde “Yaşlılara Saygı Haftası”nın tarihçesi, yaşlılığın tanımı, dünya nüfusunun grileşmesi (yaşlanması), dünyada ve Türkiye’de yaşlanma, Türkiye’de nüfus projeksiyonları, ortalama ömür, Türkiye’nin değişen nüfus yapısı ve yaşlanma gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Merkez üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yaşlılığın bir sorun olmadığı, ortalama ömrün uzamasıyla yaşlıların toplumda daha da görünür olacağı, sosyal politikalar buna göre şekillendirilmesi gereği, yaşlıların işgücünde varlıklarını sürdürmeleri ve yaş ayrımcılığı/yaşçılık ile toplumsal olarak mücadele edilmesinin altı çizildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.