Hollanda'nın Rotterdam Kentinde Kaybolan Kedi 2 Yıl Sonra Belçika'da Bulundu
Hollanda'nın Rotterdam kentinde 2 yıl önce kaybolan Zina isimli kedi, 100 km uzaklıkta Belçika'nın Tornhout kentinde bulundu.

Belçikalı hayvan barınağı yöneticileri, kediyi sahibiyle buluşturmak için harakete geçti bu çabalar şu ana kadar sonuçsuz kaldı.
Rotterdam'ın güneyindeki Charlois semtinde yaşayan sahibi, 2018 yılında Zina için kayıp başvurusunda bulundu. O günden beri kediden haber alınamadı. Kayıp kedinin bulunduğu Belçika'nın Turnhout kenti, Zina'nın evinden 100 kilometre uzaklıkta.
Bir zamandır kentin dışındaki ormanlık yerde görülen kedi, de Poeze Moeders Zwerfkattenproject (Kedi Anneleri Başıboş Kediler Projesi) isimli dernek tarafından koruma altına alınarak barınağa yerleştirildi.
ÜZERİNDE ÇİP BULUNDU
Sağlık kontrolü için veterinere götürülen kedinin üzerinde, kimliğini içeren bir çip bulundu. Çipi inceleyen dernek yöneticileri, bunun iki yıl önce Rotterdam'da kaybolan Zina olduğunu anladı.
"Rotterdam'dan buraya nasıl geldi bilmiyoruz" dernek yöneticileri, biraz kilo verse de, Zina isimli kedinin durumu iyi olduğunu söyledi.
Kedinin üzerindeki çipte yer alan sahibine ait telefon numarası ve Facebook hesabına ulaşılamadı. Belçikalı hayvan dostları, Zina'nın bir an önce evine geri dönebilmesi için Hollandalı yetkililerden yardım istedi.
EN KISA SÜREDE EVİNE ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ
Veerle isimli dernek yöneticisi, yapmış olduğu açıklamada, "Kediyi sahibiyle tekrardan bir araya getirmek harika olur. Çünkü buradaki barınakta yoğun stres altına ve çok mutsuz.
Mümkün olan en kısa zamanda evine ulaştırmak istiyoruz." Hem Belçika'daki hayvan dostları hem de Rotterdam'daki yerel medya, sosyal medyanın da yardımıyla Zina'nın sahibine ulaşmaya çalışıyor.