Erdoğan 'İlk dört maddeyle ilgili bizim açımızdan tartışma yok' dedi

Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin düzenlediği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri törenindeki yaptığı konuşmada yeni anayasa ve 4. madde tartışmasına da değindi

Gündem Yayın: 19 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 19.09.2024 01:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TBMM’nin yeni yasama yılına başlayacağı 1 Ekim’den sonra siyaset gündeminin önemli başlıklarından birinin de iktidar partisinin uzun süredir gündeminde tuttuğu “yeni anayasa” olması bekleniyor.

Siyasi partiler yeni anayasa masasına henüz oturmadı, ancak Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, mevcut anayasanın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı, yönetim şekli, başkentini tarif eden ilk 3 maddesinin değiştirilmesinin “teklif edilemeyeceğini düzenleyen 4. maddenin değiştirilmesini" istemesi, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Yapıcıoğlu’na sert tepki geldi. HÜDA PAR’ı, “Hizbullah’ın TBMM’deki uzantısı” olarak nitelendiren CHP’ye göre, Yapıcıoğlu’nun 4. maddeyi tartışmaya açmasının altında, Anayasa’nın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin “laik bir devlet” olduğuna vurgu yapan hükmün değiştirilmesi hedefi yatıyor.

Erdoğan: İlk 4 maddeyle ilgili bizim açımızdan tartışma yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Çarşamba günü bir konuşmasında Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara dikkat çekti.

Türkiye'nin ekonomide, demokraside, küresel siyasette, hak ve özgürlüklerde hedeflerine ulaşabilmesi için yeni anayasaya gereksinim olduğunu belirten Erdoğan, “Tekrar altını çizerek söylüyorum. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, böyle bir derdi de yoktur" dedi.

 

Kaynak:BBC Türkçe

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732