CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç İftar yemeğin ’de, Basınla bir araya geldi.
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Basınla bir araya geldi. Yalınkılıç Ramazan Ayının birlik ve beraberliği daha güçlendirdiği şu günlerde ülke olarak ihtiyaç ve özlem duyduğumuz günleri yaşıyoruz dedi.

İlçe Başkanı Yalınkılıç; İftar yemeği sonrası basın mensuplarına, yapmış olduğu konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yalınkılıç; Buradaki birlik beraberliğimiz, Sarıyer’in güzelliklerinden birisi biliyorsunuz. Ramazan ayı dayanışma ayı paylaşma ayıdır. Hepimizin bir arada olduğu, birbirimiz ile daha çok dayanışma içinde olarak, kimin ne sıkıntısı ne problemi varsa paylaştığı ve bereketi ile gelen bir aydır.
Son zamanlarda gördüğünüz gibi sıkıntılar, vatandaşın alım gücünün azalması ve fiyatların günden güne değişmesi, hepimizin ama hepimizin durumu iyi değil ve bu durum artık, Türkiye'nin sorunu haline geldi. bu dönemde de bizler farklı olarak da tabiki elimizden ne geliyorsa vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık her zaman olmaya’ da gayret ediyoruz.
Asla ayrıştırmaları asla bölünmeyi siyasi ve dilinin de bir kere yani kötü kullanılmasına hiçbir zaman için müsaade etmedim, etmeyeceğim. Siyaset yaparız, konuşuruz, tartışırız yapacaklarımızı anlatırız, Ülkenin durumunu konuşuruz, sonuçta herkes kendi siyasi anlayışını ortaya koyar ama geriye baktığımızda geride kırmamış üzmemiş bir arkadaşlık dostluk bırakmak gerekir, sonuçta Sarıyer'de herkes birbirinin yüzüne bakıyor. Diye konuştu
Yalın Kılıç Haber Derin Gazetesinin sorularını Yanıtladı
Merkez de olduğu gibi Yerelde de diğer siyasi parti temsilcileri ile bir araya geliyormusunuz
Öncelikle evet bizim hedefimiz bu, şimdi gerçekten o kadar ayrıştırıcı, bölücü bir dil hakim, ki ülkemize ve dolayısıyla da bu vatandaşa da sirayet ediyor. Özellikle gençlerde, ben gençlerle de çok sohbet ediyorum. Gençler kesinlikle bir ayrıştırma içinde olmak istemiyor. Arkadaşı hangi partiyi tutarsa tutsun, hangi ideolojik görüşe sahip olursa olsun veya inançlar olursa olsun sonuçta onu arkadaşı gözü ile görüyor.
Yani bu ayrışmayı asla istemiyor gençler, ve biz de istemiyoruz artık. Geçen gün mesela bir Derneğin biri nasıl bir mahallede yaşamak istersiniz. Konulu bir kompozisyon yarışması yaptı, çocuklar arasında.
Çocuklar ne istiyor biliyor musunuz? Gülen insanlar istiyor. Bakın gülen insan ne kadar basit değil mi? Ama bunu sağlamakta bizlerin görevi. Biz bilinçli düşünüyorduk. Dolayısıyla da ben siyaset yaptığım sürece beş yıl oldu ilçe başkanlığını yapıyorum. Ayrıştırıcı bir dile müsaade etmedim etmeyeceğim.
Sorunlar karışışında sizin CHP’nin Çözüm öneriniz nedir ?
Bunu Genel Başkanımız her salı toplantılarında ve veya her toplantılarda konuları olan toplantılarda çözüm önerilerini dile getiriyor. Ben çok mesela basit bir şekilde söyleyeyim. bu özellikle üç bin altı yüzle ilgili sıkıntıları konusunda bizler eş zamanlı olarak çalışmalarımızı yaptık ve raporumuzu il başkanlığımıza sunduk. Dolayısıyla yani gerçekten alandan gelen sıkıntıları, sorunları, çözümleri genel başkanımıza bu konuda da her konuda da çözüm önerisi var. Bunu da sunuyoruz vatandaşımıza.