MANSUR YAVAŞ'TAN SERT ÇIKIŞ ÖYLE BİR GÖRÜŞME HİÇ OLMADI

Mansur Yavaş hakkında ortaya atılan "Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı" iddiaları Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yalanlandı.

Gündem Yayın: 04 Haziran 2026 - Perşembe - Güncelleme: 04.06.2026 12:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP'de kurultay tartışmalarının sürdüğü bir dönemde, Kılıçdaroğlu'na yakın bir ismin yaptığı açıklamada, Yavaş'ın Güvenpark mitinginin ardından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon görüşmesi yaptığı öne sürülmüştü.

Söz konusu iddiaya göre Yavaş'ın görüşmede Kılıçdaroğlu'na, "Ben bu konuda bir tarafta değilim, bilmenizi isterim" dediği ileri sürülmüştü.

ABB'den Kesin Yalanlama

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Mansur Yavaş'ın Güvenpark mitingi sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu ile herhangi bir telefon görüşmesi olmamıştır. Bir gazete yazarının köşesinde yer verdiği ifadelerin tamamı asılsızdır" denildi.

ABB, iddiaların kendilerine sorulması halinde görüşmenin gerçekleşmediğine ilişkin bilginin paylaşılacağını, hatta o gün Yavaş'ın kimlerle telefon görüşmesi yaptığına ilişkin kayıtların dahi gösterilebileceğini ifade etti.

Gözler Mansur Yavaş'ın Tutumunda

CHP içerisindeki kurultay ve liderlik tartışmalarında taraf olup olmadığı merak edilen Mansur Yavaş'ın adı son günlerde sık sık kulislerde gündeme geliyor.

Ancak ABB'nin yaptığı açıklama, Yavaş'ın Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve süreçte taraf belirlediği yönündeki iddiaların resmi olarak reddedildiğini ortaya koydu.

Güvenpark'tan Anıtkabir'e Yürüyüş

Tartışmalara konu olan gün, CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara Güvenpark'ta vatandaşlarla bayramlaşma programı düzenlemişti.

Özel'e program boyunca Mansur Yavaş eşlik etmiş, buluşmanın ardından partililerle birlikte Anıtkabir'e yürüyüş gerçekleştirilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasıyla birlikte, "Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu'nu aradı mı?" sorusuna verilen resmi yanıt da netleşmiş oldu: ABB'ye göre böyle bir telefon görüşmesi hiç gerçekleşmedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.