HATAYDA NELER OLUYOR?
Hatay Millet Meclisi tarafından yapılan referandum ile birlikte 29 Haziran 1939 tarihinde Türkiye'nin Misak-i Milli sınırları içinde 67'nci vilayet olarak katılmış olan Hatay'da bugün neler oluyor?

Hatay Millet Meclisi tarafından yapılan referandum ile birlikte 29 Haziran 1939 tarihinde Türkiye'nin Misak-i Milli sınırları içinde 67'nci vilayet olarak katılmış olan Hatay, 6 Şubat tarihinde yaşanmış olan asrın felaketi olarak da adlandırılan deprem ile gündemden düşmemesi gerekirken, bu gün sokaklarındaki düzensiz göçmen ve sığınmacı sorunuyla gündemde.
Türkiye'de 6 Şubat sabaha karşı 04.17'de önce 7.7 büyüklüğünde, öğlen saatlerinde de 13.24'de ise 7.6 büyüklüğünde depremler meydana gelmiş ve bu depremlerde resmi rakamlara göre 58 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 11 ili etkileyen bu felaket sonrası enkaz kaldırma çalışmaları ve yeniden yapılandırma süreçleri devam ederken, 18 Haziran itibariyle Hatay Özerk Yönetimi, isimli gayri resmi ve gayri ciddi twitter hesabının yapmış olduğu paylaşımlar sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki almaya başladı.
Bu tür haber ve sosyal medya paylaşımlarındaki toplumu kışkırtıcı ve halkı galeyana getiren içeriklere yönelik çıkmış olan dezanformasyonun yasasının uygulanması yönünde sessiz kalınması ise bu söylemlerin yarattığı öfke ve endişeyi arttırmakta.
Sayfanın yapmış olduğu iddia ve paylaşıma göre :
" SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ve Sayın Erdoğan'ın onayıyla Hatay Özerk Yönetimi'ni resmi olarak yütütlüğe sokuyoruz. Hatay Özerk Yönetimi'nin başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı, kutlu olsun "
Basın ve bu paylaşımdan rahatsızlık duyan vatandaşlar paylaşımın odağındaki isimlerin ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdağan'dan bu hususta gelecek olan resmi açıklamayı beklemekte.