Zeytinburnu Atığını Dönüştürdü, Ödülü Kazandı…

Zeytinburnu Belediyesi, çevre kirliliği ve kaynakların daha etkin kullanılması konusunda yürüttüğü “Ekmeğini Çöpten Çıkar” ve “Sıfır Atık Mahalleleri” projeleriyle, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından ‘Atık Yönetimi’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Yayın: 26 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 26.11.2020 23:29:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Zeytinburnu Belediyesi, atık kaynakların geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması ve çevre kirliliğin önüne geçmek adına; yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğü çalışmalarıyla Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından “Atık Yönetimi” kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Sürdürülebilirlik Akademisi’nin internet üzerinden online yaptığı ödül törenine canlı olarak bağlanan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Belediyesi olarak; Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne katılıp, ödül almış olmaktan son derece mutlu olduklarını belirtti. Başkan Arısoy, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Hepinizin bildiği gibi ‘Sıfır Atık’ çalışması, toplumun topyekun duyarlı davranmasını gerektiren bir çalışma. O bakımdan bütün Zeytinburnulu hemşehrilerime buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu ödül bizim için gerçekten çok teşvik edici bir ödül. Biz bu çabayı sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.”

İSTANBUL’UN İLK “SIFIR ATIK” İLÇESİ

Yaklaşık 4 yıl önce, ilçedeki toplama merkezlerine geri kazandırılan atıkların karşılığında vatandaşlara ekmek verilerek başlayan “Ekmeğini Çöpten Çıkar” hareketiyle yola çıkan Zeytinburnu Belediyesi, “Sıfır Atık Mahalleleri” ve “Mobil Atık Kazanç Aracı” projeleriyle de çevre duyarlılığı konusundaki çalışmalarını zirveye taşımayı başardı. Türkiye’nin ilk “Sıfır Atık Mahallesi” olan Merkezefendi’den sonra bu hareketi ilçenin tüm mahallelerine taşıyan Zeytinburnu Belediyesi, sokaklara ayrıştırılmış atık konteynırları yerleştirerek atık yönetimini en verimli şekilde kontrol etmeyi başardı. Bu projenin devamı niteliğinde olan Türkiye’nin ilk Mobil Atık Kazanç Aracı’nı da ilçeye kazandırdı. Zeytinburnu’nun mahallelerini dolaşan Mobil Atık Kazanç Aracı getirilen atıklar karşılığında Z Kartlara puan yükleyerek market alışverişlerinde ücretsiz kullanım imkânı sunuyor.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732