Yüz yüze eğitim açıklaması geldi!

Bakan Selçuk açıkladı...

Eğitim Yayın: 08 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.02.2021 15:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Bakan Selçuk, çevrim içi olarak düzenlenecek Yarıyıl Tatil Dönemi Mesleki Çalışma Programı sebebiyle EBA üzerinden meslektaşlarına seslendi. Bakan yaptığı açıklamasında yüz yüze eğitimi de değerlendirerek, şu an için tüm sınıfların aynı anda yüz yüze eğitime geçmesinin de kısa vadede mümkün olmadığını belirtti.

son-dakika-milli-egitim-bakani-salginin-seyri-13913720-3210-osd.jpg

“KISA VADEDE MÜMKÜN DEĞİL”

Açıklamasına devam eden Bakan Selçuk, 15 Şubat tarihinden itibaren koronavirüs verilerine bakarak, okulların daha büyük bir kapasite ile açılmasını hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

“15 Şubat itibariyle yeni bir döneme başlıyoruz. Dileğimiz salgının en kısa sürede bir engel olmaktan çıkması ve okullarımızın yine sizlerle ve çocuklarımızla hayat bulması; alışık olduğu seslere, renklere, yüzlere ve doğal ritmine kavuşması. Ancak salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitme geçmesi kısa vadede mümkün görülmüyor”

yuzyuzeegitim.jpg

“OKULLARA DÖNMESİNE EL VERMEDİ”

Salgın yüzünden zor bir dönemi geride bıraktığımızın da altını çizen Selçuk, “İçinde bulunduğumuz olağanüstü şartların devam etmesi gönlümüzden geçenlerin hayat bulmasına eğitimin yuvasına, çocuklarımızın ve meslektaşlarımızın ait olduğu yere, okullara dönmesine el vermedi” dedi.

ogrenci-ozel-okul-shutterstock1781341217-16-9-1597498356-880x495.jpg

“OLAĞANÜSTÜ ŞARTLAR, OLAĞANÜSTÜ ÇABALARI VE ÇÖZÜMLERİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR”

Bakan Selçuk, yarı yıla kadar emeklerini ekran başında verdiklerini vurgulayarak, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Bu anlamda çok büyük bir yol katettik. Uzaktan eğitimin zorluklarını en iyi siz biliyorsunuz. Olağanüstü şartlar, olağanüstü çabaları ve çözümleri de beraberinde getiriyor. Sizler bu süreçte karşılaştığınız zorlukları aşmakta eksiklerinizi tamamlamakta mesleğinizi en iyi şekilde icra etmekte her şeyin ötesinde öğretmek için öğrenme konusunda büyük bir çaba sarf ettiniz”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732