YEŞİLKENT MAHALLESİ İMAR PLANINA KAVUŞUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli imar planını hayata geçiriyor. Katılımcı bir anlayışla yapılacak projede, İBB ve Avcılar Belediyesi, mahalle sakinlerinin de görüşlerini bildirebileceği Yeşilkent İmar Planı İletişim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Yayın: 21 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 21.01.2021 13:57:26
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarına devam ediyor. Bölge halkının en büyük sorunu olan imar konusunda, bölgede katılımcılık esası göz önünde bulundurularak, mahalle sakinlerinin bölge hakkında görüşlerini bildirebileceği Yeşilkent İmar Planı İletişim Ofisi uygulaması hayata geçirdi. Kıvırcık Ali Parkı’nın içinde bulunan iletişim ofisi; bölge halkının da faydalanabileceği çocuk oyun alanı ve yeşil alana da sahip.

“40 YILLIK SORUNU ÇÖZÜYORUZ”

İletişim Ofisi’nin açılış töreninde ilk sözü alan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, çok özel bir ana tanıklık ettiklerini belirterek, Avcılar’da göreve geldikleri iki yılda büyük işler başardıklarını kaydetti. İBB ve İBB Meclisi'nin desteğiyle iki önemli planı geçirdiklerini anlatan Hançerli, Yeşilkent Mahallesi’nin, içlerinde her daim burukluk yarattığını ifade etti. Hançerli, sözlerine şöyle devam etti:
 “Yeşilkent sakinleri, iyi bir şey yaptığımızda, sosyal medya ve bulunduğumuz tüm yerlerde ‘Bize yok mu?’ diye soruyorlardı. 40 yıldır imar sorunu yaşayan Yeşilkent mahallesinin sorununun çözümü için vakit gelmişti, hatta geçiyordu. Bu sorunu düzenleyecek dirayetli insanlar aranıyordu. İşte bu dönem, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi işbirliği ile Yeşilkent’e imar planının ayak sesleri geldi. Kapalı kapılar arkasından, ne olduğu belli olmayan, vatandaştan kopuk bir imar planı değil; Yeşilkentli ile, halkla birlikte yapılan bir imar düzenlemesi geliyor. Bu ofis, şeffaflık ve katılımcılığın bir örneği. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, değerli İBB bürokratları ve bu planı onaylayacak olan İBB Meclisi’ne şimdiden Yeşilkentli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Yeşilkentli hemşerilerimi, önümüzdeki üç ayda, plana katılmak, sorularını sormak ve talepleri iletmek için buraya davet ediyorum. Her şey çok güzel olacak demiştik, oluyor, olmaya da devam ediyor. Tahtakale Mahallemizde de imar sorunu var, bölgede yetki TOKİ’de. Kısa süre içerisinde Tahtakale Mahallemize de imar planı müjdesini vermek nasip olacak.”

“TAŞIN ALTINA ELİMİZE KOYUYORUZ”

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin konuşmasından sonra söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de işbirliğinin önemine değindi. Akgün, il ve ilçe belediyeleri ile bölge halkının işbirliğiyle çözülmeyecek sorunların olmadığına dikkat çekti. Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Avcılar’da planlama ve şehircilik anlamında yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Avcılar’ın daha iyi bir yere gelmesi için burada yıllarca biriken sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hedefimiz; bu yıl içerisinde imar sorunlarını nihayete erdirmek, Meclis’te karar alarak, imar planını hızlıca uygulamak ve yıllardır süregelen sorunları çözebilmek. Süreç, tüm paydaşların birlikte çalışmasına dayanacak. Ayrıca burası, hem bizim hem de Avcılar Belediyesi’nin halkla bir araya gelme ve diğer hizmetlerin de gerçekleşebileceği bir iletişim merkezi olacak. Biz bugünden itibaren sahada olacağız, halkımızla birlikte karar alma sürecini başlatacağız. Halkımız ne kadar çok katkı verirse, o kadar sağlıklı planlar üretebiliriz. Sonrasında da imar planını İBB Meclisi’ne sunar ve orada birlikte bu planı savunuruz. Yeşilkent’in sorunları için hayırlı bir süreç başlamıştır.”

“SORUN YALNIZCA İMAR DEĞİL”

Açılış töreninde son konuşmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman yaptı. Dr. Kahraman, bölgede yalnızca imar sorunu olmadığını, mülkiyet ve diğer sorunları da Yeşilkentlilerle işbirliği halinde çözebileceklerini vurgulayarak özetle şunları söyledi:
 “Yeşilkentlilerden, bu ofise sık sık isteklerini, görüşlerini ve sorunlarını bildirmelerini talep ediyoruz. Ne kadar çok iletişim halinde bulunursak, sorunların çözümü için o kadar başarılı bir sürecin mimarı olacağız. Katılımcı bir şekilde süreci sürdürmek istiyoruz. Ofisimizde konuyla ilgili tüm İBB birimlerinden personelimiz bulunacak. Sorunları dinleyerek Yeşilkent Mahallesi’ni güzelleştirme yönünde adımlar atacağız.”

 

 

 

 

 

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732