Yeşil kuaförler: Kesilen saçlarınız denizlerin kirlenmesini önleyebilir

Birleşik Krallık ve İrlanda’da başlatılan bir girişimle kuaför salonlarındaki saç atıkları, petrol sızıntılarını durdurmak için kullanılıyor. TÜRKİYE yeşil kuaförler hareketini başlatmak için en kısa sürede dernekler odalar ve federasyonla işbirliği içinde gönüllü kuaför ler hareketini başlat mak istiyoruz . Uluslar arası arenada yıllarca Dünya çöl olması çocuk gelinlere hayır gibi pek çok sosyal sorumluluk projelerine imza atan Türk kuaförler yeşil kuaför hareketini Avrasya Artistik Kuaförler Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde başlatmaya karar vermiştir.

Yaşam Yayın: 06 Haziran 2021 - Pazar - Güncelleme: 06.06.2021 19:41:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sektörü daha yeşil hale getirmek amacıyla başlatılan Green Salon Collective (Yeşil Kuaför Salonu Kolektifi), kesilen saçları denizlerdeki petrol sızıntılarını temizlemek, saç boyaları ve renk açıcı ürünleri de enerji üretimi için kullanılıyor.

10 ayda 550 kuaför salonunun katıldığı girişim, topladığı saçları naylon ya da pamukların içine doldurarak bir tür ip elde ediyor ve bunu petrol sızıntısı olan alanda sızıntının daha fazla yayılmasını engellemek için kullanıyor.

Fotoğraf: Green Salon Collective

Şimdiye kadar 500 kilo saç toplayan girişim, bir kısmı kompost olarak kullanılmak üzere çiftçilere veriliyor.

Girişimin bir başka çevreci hareketi de toprağı ve yeraltı su kaynaklarını kirleten saç boyası ve renk açıcı ürünlerin toplanması. Paydaş salonlarda bu ürünlerin atıkları elektrik üretmek için yakılmak üzere tesise gönderiliyor.
Kuaförler saç boyama işleminde kullanılan alüminyum folyoları da geri dönüştürerek, daha yeşil bir gezegen için katkıda bulunuyor. Şimdiye kadar 2,2 ton folyo geri dönüştürüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732