YENİŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI “KOZDERE ÇAMLIĞI SATILDI.

Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kıymetli Hemşerilerimiz; Bugün Çamlığı ve mesire alanı ile Yenişehir’de marka bir değeri olan Kozdere Mahalle halkımızdan gelen ihbar üzerine soluğu Kozdere de aldım.

Yayın: 09 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.11.2020 19:17:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Gördüm ki Kozdere Çamlığı’nda ki ağaçlar ihale yolu ile bir firmaya satılmış. Kozdere Mahallesin de yaklaşık 175.000 m2 oksijen deposu devlet ormanının komple tıraşlanarak yok edilmeye çalışıldığına şahit oldum. Köylüler ile birlikte kesimi yapanların önüne geçip; “Durun ne yapıyorsunuz siz?” dediğimizde; “Biz bu ağaçları devletten satın aldık, size ne oluyor?” dediler.  

 

 

Yenişehir İlçe merkezine çok yakın bir mesafede olan ve Yenişehir’in en önemli oksijen kaynaklarının başında gelen Kozdere Çamlığında en yaşlısı 100 yılın üzerinde olan irili ufaklı binlerce Karaçam’ın kökünden kesilmeye başlandığını acı bir şekilde izledik.

Gelir elde etmek için devletin elinde ne var ne yok özelleştirip satanlar, sağlık ve doğal yaşam için son derece önemli olan ağaçlarımıza da göz koymaları ülke olarak ne hale geldiğimizin açık bir göstergesi aslında. Bundan önce ki Orman Kanunu'na göre, devlet ormanlarından dikili yaş ağaçları kesmek ya da kökünden sökmek yasaktı. Hatta bu yasak kuru ağaçlarla orman içine dökülmüş palamut ve kozalaklarla orman çiçeklerini dahi kapsıyordu. Dikili yaş ağacı, kurumuş ağacı ya da kozalak ve benzeri orman varlığını kesmenin, sökmenin ya da ormandan götürmenin cezası ise 3 aydan 5 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılıyordu. Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar dolayısıyla dikili ağaçlarımızın dahi satıldığı bu günlerde Allah vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar versin.

Yenişehir’de nereye dokunsak bin ah işitiyoruz. Yıllar önce Alaylı ve Ebeköy ormanları bir mobilya firmasına peşkeş çekilerek satılmıştı. Bizler o günde köylülerimizin ve Yenişehir’imizin yanında idik.  Nasıl aylardır Kirazlıyayla da hukuksuz olarak kesilen binlerce ağacı savunuyorsak, bugünde Kozdere çamlığının göz göre göre yok edilmesine “DUR” diyoruz.

 

Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kıymetli Hemşerilerimiz;

Son aylarda önüme geçen herkes; “Ercan Bey Yenişehir bu kadar mı sahipsiz bir şehir, yöneticiler niye bu kent için ellerini taşın altına koymuyor? Halkın seçtiği yerel yöneticiler niye üç maymunu oynuyor? Belediye niye mağdur vatandaşların yanında değil? Halk niye tek başına çözüm aramaya bırakılıyor? Diye haklı serzenişlerini dile getiriyorlar.

 

OTURDUĞUMUZ KOLTUKLAR KİMSEYE BAKİ DEĞİL.

 

Tekrar tüm ilçe yöneticilerine ve görevleri halka hizmet olan yetkililere çağrı yapıyorum; “Bursa’da başka Yenişehir yok, Başka Kozdere Çamlığı yok. Buralara değer verelim, halkımıza değerli olduklarını gösterelim. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Siyasi Parti Başkanlığı, Meclis Üyeliği, Dernek ve oda başkanlığı kimseye baki değil. Bugün varız yarın ise yok. Gelin hep birlikte üç beş Lira için yok edilen Kozdere Çamlığımızın göz göre göre yok edilmesine mani olalım. Çamlığa gidip incelemelerde bulunun, “bu ağaçlar milli değerdir, yok etmeyin” diye açıklamalarda bulunun ki bu baki kubbede hoş bir seda bırakın.

 

Halkın ümitlerini hep birlikte yeşertelim.

                                                                                                               Ercan ÖZEL

                                                                                          İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732