Yenilik Partisi’nde Önemli Atama

Yenilik Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Oya Canbazoğlu atandı.

Siyaset Yayın: 11 Mayıs 2021 - Salı - Güncelleme: 11.05.2021 17:17:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Hızlı bir şekilde büyümeye devam eden Yenilik Partisi önemli bir atama gerçekleştirdi.

Yenilik Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Oya Canbazoğlu atandı.

Oya Canbazoğlu'nun Yenilik Partisi'nde Teşkilâtlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcığı olan önemli bir göreve atanması dikkatlerden kaçmadı.

<strong>Oya Canbazoğlu Kimdir?</strong>

1980 istanbul Fatih Doğumludur. Baba tarafından eski İstanbullu olan Oya Canbazoğlu anne tarafından Kırım Türkü'dür.
Eğitimini Trakya Üniversitesi Ziraat Fak. de yaptı.
İstanbul Büyükşehir Bel. De Hıfzıssıhha İl Müdürlüğü'nde kimya ve mikrobiyoloji labrotuvarlarında gıda mikrobiyolojisi üzerine staj çalışmalarını tamamladı.
Turkcell"in " Kalite Standartları" ödüllü 6 SIGMA projesinde yer aldı.
Medya sektörüne atılarak Türk Kültürünü yurt dışında tanıtan belgesel çalışmalarında yer aldı. Kültür Bakanlığının da desteği ile " Milli Hikaye" projesini gerçekleştirdi.
Bulgaristan Türkleri Derneği Genel Sekreterliğini üstlenen Oya Canbazoğlu, aynı zamanda Avrasya İnsan Hakları( AVİHAK) Kurucu başkan ve Genel Sekreteridir.
Birçok STK da görev almış olup Türk Aydınlarının isim değiştirmesine karşı çıkan yazılarıyla tanınmaktadır.

Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi' nin Başkan Yardımcılığını devam ettiren Oya Canbazoğlu aynı zamanda BgSam Haber de ve "Gökoğuzlar " gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.
Afganistan Türkleri Platformu Başkanlığı devam etmektedir. ve Azərbaycan'da Türk Dünyası'na katkılarından dolayı Vektor” Uluslararası İlimler Akademisi:
1. Fahri Doktora payesi
2. Uluslararası Altın Yıldız madalyası
3. Fahri Kültür ElçisiFahri
kültür Elçiliği ünvanını almıştır. Tüm Türk Dünyası çalışmalarını tek çatı altında toplamak istediği için en son olarak " Dünya Türkleri" Eğitim ve Kültür Derneği'ni kurmuştur. Kırka yakın ilde ve yurt dışında teşkilatlanan dernek Güneydoğu da Türkmen köylerinde yaptığı eğitim faaliyetleriyle basında sıkça yer almıştır. Kurucusu olduğu dernekte
"Dünya Türkleri- Şehit kütüphanesi ortak peojesini gerçekleştirerek köy okullarına kütüphaneler kazandırmıştır.
Medya sektöründe çalışmalarına devam eden Oya Canbazoğlu, yeni bir Türk Dünyası gazetesi çıkarmak için çalışmalara başlamıştır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732