Yeni yasaklar gündemde!

Koronavirüste vefat ve vaka sayıları artıyor! Bu yasaklar gelebilir!

Gündem Yayın: 22 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.03.2021 15:06:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Açıklanan son koronavirüs tablosunda sadece son 24 saat içerisinde 102 vatandaşımız hayatını kaybederken, günlük pozitif olarak tespit edilen vaka sayısı 20 bin 428 olarak açıklandı. Ülke genelinde vaka sayısı 3 milyonu geçerken, her geçen gün artan vaka sayıları endişe yaratmaya başladı.

Açıklanan son verilere göre uzmanlar 3. pik için endişelenmeye başlarken, yeni yasak kararlarının gündemde olduğu aktarıldı. İşte gelmesi beklenen yasak kararları..

 

TEK MAVİ İL KALDI

Sağlık akanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı güncel il il koronavirüs verilerine göre artık bu hafta itibariyle mavi iller arasında sadece Şırak kaldı. Kırmızı illerin sayısı da 25’ten 39’a arttı. Durum böyle olunca, yeni kararlar konuşulmaya başlandı.

YENİ YASAK KARARLARI GELECEK Mİ?

Vaka ve vefat sayılarının artması ile birlikte, yeni yasak kararları da gündeme gelmeye başladı. Konuyla ilgili uzmanlar, 3. pik endişesini dile getirirken, uygulanması beklenen ve konuşulan yasak kararları şu şekilde aktarılıyor:

 

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde marketlerin otoparkları kapalı olacak.

Çocuk parkları kapatılacak.

Piknik alanlarında giden vatandaşlara HES kodu sorulacak.

Ev ziyaretleri yapılmayacak.

Temaslı olarak kayıt olan kişilerin evlerinden çıkmaması sağlanacak.

Berber, kuaför, güzellik merkezleri, marketler ve otobüs terminallerinde HES kodu sorgulaması yaygınlaşacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732