Yeni genelgeye göre o kişiler bu hafta sonu yasağından muaf olacaklar...

81 İl Valiliğine genelge gönderildi

Gündem Yayın: 26 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.02.2021 17:45:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Ancak bu hafta sonu için 81 İl Valiliğine yeni bir genelge gönderildi. Söz konusu genelgeye göre, bu Cumartesi ve Pazar günü vergi daireleri açık olacak.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ‘Vergi ve Borç Yapılandırma’ konulu genelge gönderdi. İllere gönderilen genelge ile beraber, vergi borcu ödemesi/yapılandırmasında son tarih olan 1 Mart Pazartesi günü olduğu için bu hafta sonuna özel olarak vergi daireleri açık olacak.

Sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar

Vergi ödemelerini hafta sonu yapmak isteyen vatandaşların ise yapılandırılan borcun ödemesini yapmak üzere sokağa çıktıklarını gösterir belgeyi (borç yapılandırmasına ilişkin başvuru dilekçesi, ödeme planı vb.) yanlarında bulundurmak ve istenildiğinde ibraz etmek kaydıyla muaf tutulacağı bildirildi.

 

Ayrıca ödemelerin yapılacağı vergi daireleri ile kamu idarelerinde görevli personel ise kurum kimliklerini ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

27 ve 28 Şubat 2021 tarihinde vergi dairelerinin yanı sıra diğer kamu idarelerinin de kurumlarınca uygun görülmesi halinde açık olabileceği ifade edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732