Yeni bir bakışla kadınlarımızın yaşadığı problemlere daha köklü çözümler üretmemiz gerekiyor

Doğumdan ölüme kadar varlıklarını htiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımız. Kadın; kız çocuk, kız kardeş, eş, anne; hayatın her anında olmazsa olmazımız.

Yayın: 06 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 06.12.2020 01:31:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramanlarımız. Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımız. Savaşlarda, ekonomik krizlerde toplumun yükünü çeken yine kadınlarımız.

 

Osmanlı-Rus savaşında "Bu bebeği bana Allah verdi, ona Allah bakar." diyerek bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan Nene Hatun'un bu cesareti ve fedakarlığı, Türk kadınının kahramanlığını gözler önüne seriyor. Onların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz.

 

Bugün Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 86. yıl dönümü. Tüm dünya ülkelerinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli devrimlerinden biridir. Üzülerek belirtmeliyim ki bu büyük devrimin devamını ülke olarak getiremedik.

 

Gerek sosyal gerek siyasal hayatta gerek aile yaşamında kadınlara hak ettikleri değeri verdiğimizi söyleyemeyiz. Kadınlarımız ayrımcılığın en büyük zulmünü yaşıyor. Ülkemiz başta olmak üzere dünyada kadınların şiddet mağduru olması, cinayetlere kurban gitmesi bunun en baş göstergelerinden biridir.

 

Kadının değiştirici ve dönüştürücü gücünden yeterince faydalanamıyoruz ve bunun eksikliğini sosyal hayatın her alanında hissediyoruz. Oysa kadınların olmadığı bir siyasi ve sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez.

5 Aralık "Kadın Hakları Günü"nde yeni bir bakışla kadınlarımızın yaşadığı problemlere daha köklü çözümler üretmemiz gerekiyor. Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensupları olarak kadın haklarına yönelik toplumsal duyarlılığımızı hat safhaya çıkarmamız şarttır. Aksi halde kadınların baş tacı yapılmadığı toplumlarda, parlak bir gelecekten de bahsedilemez. 

Bu düşüncelerle şiddet kurbanı olan, vazife başında öldürülen kadınlarımız başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm kadınlarımızın "Kadın Hakları Günü"nü kutluyorum.

A. Vahit BİNGÖL

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732