Yasaklar ne zaman kalkacak? Kısıtlamalar ne zaman bitecek 2021?

Koronavirüs salgını 2020’Nin Mart ayından beri hayatımızda. Son dönemlerde vaka sayılarının 30 binlerde 7-8 binlere kadar düşmesiyle birlikte vatandaşlar yasaklar ne zaman kalkacak? sorusuna cevap arıyor. Geçtiğimiz günlerde hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Koca’nın açıklamasından sonra Kısıtlamalar ne zaman bitecek 2021? araştırmaları hız kazandı.

Gündem Yayın: 19 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.02.2021 15:37:15
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Ülkemizi uzun bir süredir etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin normalleşmenin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar salgın sebebiyle yaklaşık 1 yıldır sosyal hayatlarını sınırlarken, evlerinde daha fazla vakit geçirmeye başladı.

 

YASAKLAR NE ZAMAN KALKACAK?

Yasakların ne zaman kalkacağı konusuna ilişkin geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması herkesi heyecanlandırdı. Erdoğan, açıklamasında kısıtlamaların kalkacağı tarihe ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Ancak her ilde kısıtlamalar aynı anda kalkmayacak. İllerin tedbirlere uyma ve vakalardaki düşüş başarısına göre ödüllendirilerek, kısıtlamaların kaldırılacağı belirtildi.

 

4 GRUBA AYRILACAK

Düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz” diyerek, kısıtlamaların kaldırılma tarihi için 1 Mart tarihini işaret etti.

VAKALARIN DURUMUNA GÖRE NORMALLEŞME TAKVİMİ DEVREYE GİRECEK

 

Türkiye’nin normalleşmeye başlayabilmesi için vaka durumu ön planda alınacak. Erdoğan, aynı zamanda açıklamasının devamında aşılamanın da önemli olduğunun altını çizdi. Mart ayında hem kısıtlamaların yerinde karar ile il il kaldırılabileceğini belirten Erdoğan, aşılama konusunda da büyük mesafe kat edileceğini ifade etti.

RESTORAN VE KAFELERDEKİ DURUM NE OLACAK?

Özellikle esnafa yönelik, restoran ve kafelerin durumu da merak konusu oldu. Uzun bir süredir kapılarını müşterilerine kapatan ve sadece paket servis ile çalışan esnaf için de normalleşme detaylarının yakın zamanda belli olacağı aktarıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732