'' Virüsün mutasyona uğraması endişelendiriyor'' -BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin

BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin, televizyon kanalında salgın araştırma ve aşılama hakkında konuştu. Şahin'in yaptığı açıklamada, "İlk endişemiz, İngiltere Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni türler gibi virüsün değişmesidir. Bu gerçek bir endişe" dedi.

Yayın: 02 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 02.03.2021 21:56:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dünyanın ilk onaylanan koronavirüs aşısını geliştiren Alman merkezli ilaç şirketi BioNTech'in kurucusu bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, CNN International'a konuk oldu. Şahin, salgınla mücadeleyi ve aşı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi.
BioNTech'in kurucu Prof. Dr. Uğur Şahin: Virüsün mutasyona uğraması endişelendiriyor
"DOLABIMIZDA AŞI KALMAMALI"Salgında endişe verici konunun mutasyonlu virüs olduğunu kaydeden Uğur Şahin, "İlk endişemiz, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe" diye konuştu. Aşı çalışmalarındaki stratejilerinden bahseden Prof. Şahin, şunları söyledi: "Öncelikle aşılama kampanyalarının en hızlı şekilde ilerlemesi çok önemli ve bunun için ilk strateji, ikinci doz için aşı saklamamak olmalı. Dolabımızda aşı kalmamalı, bütün aşıların kullanıldığından emin olmalıyız."

 BioNTech'in kurucu Prof. Dr. Uğur Şahin: Virüsün mutasyona uğraması endişelendiriyor
AŞILAMADA 5-11 YAŞ GRUBUNA GEÇİLDİAşılama çalışmalarında yeni yaş grubuna geçildiğini dile getiren Prof. Dr. Uğur Şahin, "12-15 yaş arasındaki çocukları aşıladık. Şimdi 5-11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız ve yine bu yıl 5 yaş altı çocuklarda denemeler yapacağız. Bu çok önemli. Okulların açılmasını da destekleyecek." ifadesinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732