Vergi ve prim borçlarına yeniden yapılandırma geliyor! Ekonomiye ilişkin yeni torba teklif Meclis'te

AK Parti, ekonomi alanında bir süredir üzerinde çalışılan 15 maddelik yeni torba teklifi Meclis Başkanlığı'na iletti. Sunulan bu teklifle, vergi ve prim borçlarına yeniden yapılandırması hedeflenirken; düzenleme ile esnafa sicil affı geliyor. Öte yandan kredi borçlarını zamanında ödemeyen olumsuz kayıtların da dikkate alınmayacağı öğrenildi.

Ekonomi Yayın: 21 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 21.05.2021 16:37:56
Editör -
Okuma Süresi: 31 sn.
Takip EtGoogle News

AK Parti bir süreden bu yana üzerinde çalışılan 15 maddelik yeni torba teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklif: Kovit-19 salgınının ülke ekonomisine etkisini azalmak amacıyla; istihdam ve üretimi korumayı hedefliyor.

OLUMSUZ KAYITLAR DİKKATE ALINMAYACAK

Teklife göre vergi borçlarının yeniden yapılandırılması planlanıyor. Bazı kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarına olan borçlar yeniden düzenlenecek. Düzenleme ile esnafa sicil affı gelirken, kredi borçlarını zamanında ödemeyen olumsuz kayıtlar dikkate alınmayacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732