Valilikten resmi açıklama geldi! Çok sayıda adrese baskın yapıldı

İstanbul Valiliği tarafından Boğaziçi Üniversitesi Giriş Kapısı önünde rektör atamasına karşı dün yapılan protesto gösterileri ile ilgili resmi açıklama yaptı. Yapılan açıklamada çok sayıda adrese baskın yapıldığı bildirildi.

Gündem Yayın: 05 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 05.01.2021 14:43:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Boğaziçi Üniversitesi olayları ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Yaşanan flaş gelişmede İstanbul Valiliği tarafından Boğaziçi Üniversitesi Giriş Kapısı önünde rektör atamasına karşı yapılan protesto gösterileri hakkında açıklama yapıldı.

28 KİŞİNİN ADRESİNE BASKIN YAPILDI

Yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Giriş Kapısı önünde rektör atamasına karşı dün yapılan protesto gösterileri sırasında, 2911 Sayılı Kanun’a muhalefet eden ve polise karşı mukavemet gösterdiği tespit edilen, sadece 4’ü Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmak üzere 28 şahsa yönelik, 13 ilçemizde 24 farklı adrese bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir." denildi.

11 KİŞİ FİRAR ETTİ

Öte yandan son dakika açıklamasında, "Yapılan operasyonlarda; 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 şahıs gözaltına alınmış, 11 firari şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika açıklamanın devamı şöyle:

Polisimiz; her olayda olduğu gibi, dünkü protesto gösterileri sırasında da kanunların verdiği görev, yetki ve sorumluluklarını sağduyu, sabır, anlayış ve kararlılıkla yerine getirmiştir, getirmeye devam edecektir.

Gösteriler sırasında polisimize yönelik asla kabul edilemez itham ve davranışlar karşısında, polisimize destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732