Vakalar patlayınca tam kapanma önerisi geldi!

Koronavirüs salgınında son günlerce resmen patlama yaşanan vaka sayıları beraberinde tam kapanma önerisini de getirdi. Her geçen gün artış gösteren vakaların engellenebilmesi adına uzman isim, tam kapanma önerisi sundu.

Gündem Yayın: 25 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 25.03.2021 15:34:07
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye’de açıklanan son koronavirüs tablosu, durumun ne kadar kötü olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Açıklanan son koronavirüs verilerine göre son 24 saat içerisinde 29 bin 762 pozitif vaka tespit edilirken, 146 vatandaşımız hayatını kaybetti. Prof. Dr. Osman Mütfüoğlu, yaptığı açıklamasında vakaların altını çizerek, tam kapanmayı işaret etti.

 

“Pandemide gidiş hiç de iyi görünmüyor, hafta sonu tam kapanma ilan edilmeli” diyen uzman isim köşe yazısında şunları ele aldı..

“HAFTA SONU KAPANALIM MI?”

“Kararı pandemiyi yönetenler verecektir ama başlıktaki soruya benim cevabım net ve açık olarak şudur: Kapanalım! Kapanalım çünkü rakamlar bizi buna zorluyor. Hafta sonları yeniden kapanalım çünkü bunu eğer şimdi yapmazsak sonrasında daha kötü, ağır, bunaltıcı, can yakıcı kısıtlamalarla karşılaşmamız vazgeçilmez olabilir. Olabilir çünkü”

 

“”HAFTA SONU KAPANMA SEÇENEĞİNİ YENİDEN DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR”

“Çok değil, bundan 3 hafta önce ‘yerinde karar dönemi’ diye tanımlanan son uygulamaya geçildiğinde bu köşede ‘Doğru mu yaptık?” başlığı altında, ’40 yıllık bir hekimlik tecrübesiyle baktığımda bu yeni uygulamaya katıldığımı, ‘Evet, doğru yapıldı’ diyebileceğimi söylemem güç. Günlük vaka sayılarındaki artış, pandemi matematiğine aşina herkes için korkutucu. Üstelik, benim gibi düşünen uzmanların sayısı da oldukça fazla. Kısacası bu yeni uygulama güven vermiyor’ şeklinde özetlenebilecek bir yazım yayımlandı. İtiraf edeyim ki o yazıda kimsenin hevesini kırmak, keyfini kaçırmak, moralini bozmak gibi bir niyetim falan da yoktu ama durum ortadaydı. Geldiğimiz noktada ise vaka sayıları yeniden 30 binleri zorluyor. Anlayan anlamayan herkes için ‘pandemide gidiş’ hiç de iyi görünmüyor. İşte bu nedenle ‘hafta sonu kapanma seçeneğini’ yeniden düşünmemiz gerekiyor.

“YAZIMIN TESPİT OLARAK KABUL EDİLMESİNİ BEKLERİM”

‘Ben dememiş miydim?’ diyenlerden hiç hazzetmem. Döner değirmene su taşıyanları, ocaktaki aleve odun atanları da hiç sevmem. Bu nedenle salgının başından bu yana hep rahmetli Süleyman Demirel’in bana öğrettiği bir yaklaşımı benimsedim:

‘Sıkıntılı dönemlerde eleştiride kıskanç, övgüde cömert olacaksın. Bir önerin varsa eğer onu da zamanında ve nezaketle yapacaksın.’ Bu nedenle girişteki yazımın bir eleştiri değil, bir tespit olarak kabul edilmesini beklerim.

“HEMEN BU CUMA’DAN BAŞLAYAN TAM KAPANMA İLAN EDİLMELİ”

Tavsiyem şu:

Ortada ‘belalı mı belalı’ ve de ‘son derece tehlikeli’ korkutucu bir süreç var. Hemen, şimdi, hiç gecikmeden müdahale edilmesi gereken bir ‘yangın durumu’ ya da moda benzetmeyle bir tür “tsunami tehdidi” ile karşı karşıyayız. Duruma acilen müdahale edilmesi ve ülke genelinde hemen bu hafta cuma akşamı 21.00’den başlayarak pazartesi sabahı 05.00’te sonlanacak bir tam kapanma durumunun ilan edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Eğer böyle bir kapanma ülke genelinde düşünülmez ise hiç olmazsa kırmızı illerde mutlaka ama mutlaka uygulamaya sokulmalı.”

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732