Vaka sayıları arttı: Okullar kapatılacak mı? Bilim Kurulu üyesi resmen duyurdu

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer okulların kapatılıp kapatılmayacağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tezer açıklamalarında Avrupa'da Ekim ayının sonuna doğru kısıtlamaların geldiğini ancak okullarla ilgili herhangi bir kapatma kararının hiçbir ülkede alınmadığını belirtti.

Sağlık Yayın: 11 Kasım 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 11.11.2020 02:43:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer yaptığı açıklamalarında Türkiye'nin her bölgesinde vakaların arttığını yeni vakaların yüzde 40-50'sini İstanbul'dakilerin kapsadığını belirtti ve hızlıca bir artışın meydana geldiğini vurguladı.

KAPALI ALANLAR TEHLİKELİ 

Tezer açıklamalarında kışa girildiğini kapalı ortamlarda bulunmanın taşıyıcılığı ve artışı arttıracağını kapalı ortamlarda havalandırmanın iyi olmadığı ortamlarda insanların daha fazla sayıda bir araya geldiğini belirterek kurallara uyulmazsa restoranlar olabilir, tiyatrolar olabilir, sinemalar olabilir, kafeteryalar olabilir, kapalı alan her yerde Türkiye'de de vaka artışları daha da hızlanacağını vurguladı.

ÇOCUKLAR MASKE KURALINA UYUYOR 

 

Avrupa'da Ekim ayının sonuna doğru kısıtlamaların geldiğini belirten Tezer açıklamalarının devamında okullarla ilgili bir kapanmanın hiçbir ülkede bildirilmediğini belirterek Türkiye'de okulların kademeli olarak açıldığını çocukların okullarda maske takma kurallarına uyduğunu öğretmenlerin de daha dikkatli olduğunu ifade etti.

OKULLARIN KAPATILMASI EN SON GÜNDEME GELMELİ

Tezer açıklamalarında küçük çocukların hiç şikayetleri olmazsa etraflarına çok az bulaştırdığını vurgulayarak ama kurallara uyulmazsa bunların da bulaştırıcı pozisyonuna geçebileceğini mutlaka kurallara uyulması gerektiğini ifade etti.

Tüm Avrupa'da okulların şu an kapatılmadığını Dünya Sğalık Örgütünün de en son okulların kapatılmasının gündeme alınması gerektiğini söylediğini sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732