Uşşaki Tarikat Lideri Fatih Nusrullah: Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Uşşaki tarikat lideri Fatih Nusrullah, 12 küçük yaşta olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Gündem Yayın: 02 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 02.09.2020 13:26:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Görgü tanıkları ve dergâhta olan diğer öğrencilerin ifadeleri sonrasında Nusrullah'ın küçük yaşta başka çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Fatih Nusrullah, Ayasofya'nın ibadete açıldığı günlerde FETÖ gibi devlet kadrolarına talip olmuş, şu ifadeleri kullanmıştı: "Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘bekleyin' Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir."

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde yaşayan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nusrullah, küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen perşembe günü jandarma tarafından gözaltına alındı.

OLAYI ANNESİNE ANLATTI

Korkunç olay annesi ile birlikte tarikat dergâhında yaşayan 12 yaşında Y.A’nın yaşadıklarını annesine anlatmasıyla birlikte ortaya çıktı. Olayı öğrenen çocuğun yakınları jandarmaya ihbarda bulunarak, Fatih Nusrullah’tan şikayetçi oldu.

TARİKAT ÜYELERİ VE JANDARMA ARASINDA ARBEDE

İhbarı değerlendiren jandarma, 27 Ağustos’tarihinde dergâha baskın yaptı. Baskına cinsel istismara uğradığı iddia edilen küçük çocuğun ailesi de  gelince dergâh üyeleri ile kızın yakınları arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede tarikat liderin yanı sıra bazı tarikat üyeleri de gözaltına alındı.

BAŞKA ÇOCUKLAR DA VAR

Arbedeyi güçlükle önleyen jandarma tarikat lideri Fatih Nusrullah’ı gözaltına aldı. Görgü tanıkları ve dergâhta olan diğer öğrencilerin ifadeleri sonrasında Fatih Nusrullah’ın 12 yaşındaki çocuk haricinde küçük yaştaki başka kızlara da cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Jandarmadaki ifadesinden sonra mahkemeye çıkartılan tarikat lideri Fatih Nusrullah tutuklanarak Ferizli Cezaevi’ne gönderildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca davanın soruşturma ve kovuşturma işlemlerin gizliliğinin ihlal iddiasıyla Odatv’ye soruşturma başlattı.

TARİKAT ŞEYHİNİN AÇIKLAMALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

Uşşaki tarikat lideri Fatih Nusrullah’da geçtiğimiz haftalarda devlet içerisinde kadrolaşma isteğini açıkça dile getirmesi sonrası gündeme gelmişti.

“Sarık veya cübbe giymek, resmi işlerimizde engel oluşturuyorsa nasıl bir yol izlemeliyiz?” sorusu üzerine Nurullah, müritlerine ‘sabırlı olun’ dedi ve şu skandal ifadeleri kullandı:

O kisveyi taşıyacağım diye devletten, hizmetten, ticaretten kopmak yok. Biz devleti, makamları bıraktığımız zaman oraya ne idüğü belirsizler geliyor.

Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor. Nurullah, 15 Temmuz sonrası “1. Türkiye Cumhuriyeti son buldu. 2. Osmanlı kuruluyor, Tayyip Bey birinci padişahımız olarak gözüküyor.”

KAYNAK: kamupersoneli.net

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732