ÜSKÜDAR BELEDİYESİ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA ENGELLİ ÇOCUKLARA ÇOK ÖZEL HEDİYELER DAĞITTI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Üsküdar Belediyesi tarafından özel bir çalışma ile bin 250 engelli çocuk ve ailesine eğitim setinden tablet, televizyondan, yapboza kadar birçok farklı türden hediye verilerek hem engelliler günü kutlandı hem de engelli çocuklar unutulmamış oldu.

Yayın: 02 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 02.12.2020 15:15:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Üsküdar Belediyesi tarafından 3 Aralık dünya engelliler gününe özel Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çok özel bir etkinlik düzenledi. Türkiye’de ilk kez eğitim seti dağıtılan etkinlikte sadece eğitim seti ile kalınmadı. Bu özel çalışmada televizyon, tablet, yapboz gibi birbirinden güzel ve anlamlı hediyeleri özel olarak hazırlanan paketler içinde bin 250 engelli çocuğun ve ailesinin evlerine Üsküdar Belediyesi ekipleri tarafından tek tek götürülerek teslim edildi.

Özel olarak hazırlanan ve Türkiye’de ilk kez dağıtımı yapılan eğitim seti ile koronavirüs pandemi döneminde özel öğrenim okullarının kapalı olması ile birlikte evlerinden dışarı çıkmayan engelli çocukların hem öğrenimlerinin yarım kalmaması hem gelişimlerinin devam etmesi sağlanacak hem de boş zamanlarında eğlenip sosyalleşebilecekleri bir ortam hazırlanmış olacak.

 

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Ömer Yiğit: "Üsküdar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler haftası kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımıza özel bir eğitim seti hazırladık. Setimizin içinde dikkat geliştirme seti, dikkatli yapboz ve dikkatli çizgiler isminde çocuklarımızın yaşlarına, engel durumu, engel oranına göre değişen öğretici bir settir. Hazırladığımız bu set ile birlikte çocuklarımız evlerinden devam eden online eğitimlerini çok rahat bir şekilde pekiştirmiş olacaklardır. Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’in bizzat kendisinin talimatı ile hazırladığımız eğitim setlerimizin ihtiyaç sahibi bin 250 ailemizin evlerine kapı kapı dolaşarak ailelerimize hediyelerimizi veriyoruz. Böylelikle hem 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlamış oluyoruz hem de çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Eğitim seti dağıtımına 1 hafta önce başladık yaklaşık 1 hafta daha devam edecek ihtiyaç sahibi bin 250 ailemize eğitim setlerimizi ulaştıracağız” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732