UĞUR MUMCU SARIYER’DE ANILDI

“YAKTIĞI IŞIK HİÇ SÖNMEYECEK”

Yayın: 25 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 25.01.2021 13:43:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Gazeteci Uğur Mumcu katledilişinin 28. yıl dönümünde Sarıyer Belediyesi tarafından anıldı. Başkan Şükrü Genç, törende yaptığı konuşmasında, “Uğur Mumcu’yu anmak demek onun yaktığı ışığı hiç söndürmeden gelecek kuşaklara aktarmak demektir” sözleri ile dikkat çekti.

Aracına konulan bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993 tarihinde hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Sarıyer Belediyesi tarafından PTT Evleri Mahallesi’nde bulunan ve adının verildiği parkta sevenleri tarafından anıldı. Düzenlenen törene CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve ilçe yönetimi, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun’un yanı sıra belediye meclis üyeleri ve sınırlı sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Tabi ki aydınlar görevlerini yapıyor, aslolan bırakılan mirasın yarınlara yine onların fikirleriyle aktarmak. Uğur Mumcu’yu anmak demek; onun söylediklerini, miras bıraktıklarını yaşamın içinde birebir yapmaktır. O bugünleri yıllar öncesinden görmüş birisi. Uğur Mumcu’yu anmak demek onun yaktığı ışığı hiç söndürmeden gelecek kuşaklara aktarmak demektir. Sorumluluğumuz ne olursa olsun onları hayatın içinde anmalıyız” dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732