Türkiye’ye doğru geliyor!

Hafta sonu kapı ve pencerelerinizi sakın açmayın!

Gündem Yayın: 26 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.02.2021 14:56:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Geçtiğimiz günlerde yapılan uyarılara bir yenisi daha eklendi. Gelen son dakika haberine göre Avrupa’yı etkisi altına alan çöl tozlarının hafta sonu yoğunluğu azalarak ülkemize gelmesinin beklendiği ifade edildi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit tarafından yapılan açıklamada hafta sonları vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Uzman isim, yaptığı açıklamasında Avrupa’dan ülkemize gelecek olan çöl tozları sebebiyle virüsün havada daha fazla kalacağı belirtilerek, hafta sonu uyarısında bulundu. Detaylar haberimizde

 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, yaptığı açıklamasında “Dışarı çıkmamız gerekiyorsa maskeye daha fazla dikkat etmemiz ve dışarıda daha az durmamız gerekir” dedi.

“BU DÖNEMDE PENCERELER AÇILMAYACAK”

Özellikle kronik hastalığı olanların çok daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Dr. Şenyiğit, “Bronşiti, alerjisi ve astımı olan hastaların biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Eğer o bölgede çöl tozları çok aktifse bu nasıl belli olur? Pencereden baktığınız zaman bulanık bir hava varsa o zaman çöl tozlarının o bölgede etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu dönemde pencere açılmayacak, kapılar açılmayacak, zaten sokağa çıkma kısıtlaması da var hafta sonu. İvedi bir ihtiyaç için dışarı çıkmak gerekiyorsa o hastanın kendisi dışarı çıkmayacak, mutlaka başkasını gönderecek ve ihtiyacını öyle giderecek” dedi.

 

MUTASYONLU VİRÜS TAŞIMAZ

Avrupa’dan gelecek çöl tozlarının mutasyonlu virüsü taşımadığını belirten uzman isim, şunları söyledi:

“Çöl tozlarının olduğu ortamda eğer virüsü pozitif olan bir hasta varsa öksürmeyle beraber virüs, o ortamda biraz daha uzun süre kalabilir. Avrupa’dan o mutasyonlu virüslerin çöl tozlarıyla birlikte gelmesi beklenmez”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732