Türkiye ile İngiltere arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı

Türkiye, 2019 yılında 5,6 milyar dolar ihracat fazlası verdiği Birleşik Krallık ile serbest ticaret anlaşması imzaladı. Törende konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri bakımından önemli ve tarihi bir günü yaşıyoruz" dedi.

Ekonomi Yayın: 29 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 29.12.2020 15:55:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

Türkiye ve İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşması bugün imzalanacak. Anlaşmaya dair yapılan toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Bugün, Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri bakımından önemli ve tarihi bir günü yaşıyoruz" dedi.

Bakan Pekcan imza töreninde yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde:

"Serbest Ticaret Anlaşması, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaretimizin gelişiminin en büyük teminatı olacak. STA ile Birleşik Krallık ile aramızdaki ticaret yapısıyla ilgili bir belirsizlik kalmayacak. Ticaretimiz inanıyorum daha da gelişecek.

"İŞ İNSANLARIMIZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TİCARETLERİNİ SÜRDÜREBİLİR"

İş insanlarımız gönül rahatlığıyla bizim için her açıdan kritik bir pazar olan İngiltere ile ticaretlerini sürdürebilirler. Bugün iş insanlarımızın beklentilerini karşılamanın ve onlara verdiğimiz sözü yerine getirmenin memnuniyetini yaşıyoruz.

"1 OCAK'TA DEVREYE GİRECEK"

Anlaşma 1 Ocak 2021 tarihinde devreye girecek ve hiçbir süre kaybımız olmayacak. Taraflar olarak 'tarifesiz' STA hedeflemiştik, bu gerçekleşti. Anlaşma, tüm sanayi ve tarım ürünlerini içeriyor"

BAKAN TRUSS YENİ SAYFA AÇMAK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Bakan Pekcan'ın ardından sözü alan İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss, söz konusu anlaşmayla Türkiye ile ilişkilerde yeni bir sayfa açtıklarını ifade etti Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Bakan Truss, anlaşmayı hizmetler ile genişletmek istediklerini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732