Türkiye Finans iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarıyla uluslararası ödüle layık görülen tek katılım bankası oldu

Türkiye Finans Katılım Bankası, başarıyla yürüttüğü iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ile British Safety Council tarafından verilen “Uluslararası İş Güvenliği Ödülü”nü almaya hak kazandı. Türkiye Finans, “Önce Sağlık” diyerek hayata geçirdiği kurum içi uygulamalarla katılım bankacılığı sektöründe ödül alan tek banka oldu.

Gündem Yayın: 12 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.04.2021 14:22:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye Finans Katılım Bankası, “Önce Sağlık” diyerek hayata geçirdiği iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarıyla uluslararası arenada ödüle layık görüldü. İngiltere’de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatların ve standartların geliştirilmesi konusunda yetkin bir kurum olan British Safety Council tarafından verilen “Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’yle Türkiye Finans, fark yaratan iş sağlığı ve güvenliği performansını uluslararası alanda kanıtlamış oldu. 

Pandemi döneminde kurum içerisinde çok sıkı sağlık ve güvenlik önlemleri alan Türkiye Finans, COVID-19 salgını başlar başlamaz, salgına karşı çalışanlarının daha güvenli ve sağlıklı koşullarda işlerini yapabilmeleri için bir aksiyon planı açıklamıştı. Çalışan ve toplum sağlığını korumak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan rehberler doğrultusunda müşterileri, çalışanları ve kamu sağlığı konusunda en üst seviye önlemleri çok hızlı bir şekilde alan banka, 1 Haziran 2020 itibarıyla bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Genel Müdürlük bünyesinde esnek çalışma modeli JEST’i hayata geçirmiş ve şubelerde haftalık dönüşümlü çalışma sistemine geçmişti.

Bu ödülü çalışanlarına verdikleri değerin bir yansıması olarak gördüklerini ifade eden Türkiye Finans İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Züleyha Büyükyıldırım şöyle konuştu: “Sağlığın önemini bir kez daha anladığımız pandemi döneminde ilave olarak hayata geçirdiğimiz iş sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarıyla “Uluslararası İş Güvenliği Ödülü”ne layık görülmekten mutluluk duyuyoruz. “Önce Sağlık” odağında devreye aldığımız etkili uygulamalar, doğru yönetim stratejisi ve iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemimiz ile bankamızın çalışanlarına verdiği değerin uluslararası otoriteler tarafından da onaylanmış olduğunu görüyoruz. Dünyada bu sene 63’üncüsü verilen ve çok köklü bir ödül olan “Uluslararası İş Güvenliği Ödülü”nü alan tek katılım bankası olarak sektöre öncülük eden uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.”  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732