Türkiye'den Yunanistan'ı çıldırtacak hamle! Doğu Akdeniz'de yeniden Navtex ilan edildi

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki petrol-doğalgaz çalışmaları kapsamında denizcilik uyarı notu olarak bilinen yeni bir Navtex hamlesi yaptı. Bu kapsamda Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi Kıbrıs ile Lübnan arasında kalan deniz sahasında 28 Temmuz-18 Eylül tarihleri arasında çalışma yapacak.

Gündem Yayın: 29 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 29.07.2020 00:44:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ankara ile Atina arasındaNavtex gerginliği devam ediyor. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan Navtex duyurusunda Barbaros Hayreddin Paşa, M/V Tanux-1 ve R/V Apollo Moon isimli gemilerin sismik çalışmalar yapmak üzere Doğu Akdeniz'de görevlendirildiği belirtildi.

SİSMİK ARAMA KIBRIS İLE LÜBNAN ARASINDA YAPILACAK

Duyuruda çalışmaların 28 Temmuz ile 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği belirtilerek Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin Kıbrıs ile Lübnan arasında doğal gaz ve petrol aramak üzere görevlendirildiği ifade edildi. Mesajda diğer gemilerden 5 deniz mili açıktan geçilmesi istendi.

Barbaros Hayreddin Paşa sismik arama gemisi arama faaliyetlerini 2 ve 3 numaralı sahalarda yapılacak.

Türkiye'den Yunanistan'ı çıldırtacak hamle! Doğu Akdeniz'de yeniden Navtex ilan edildi

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Türkiye'den Yunanistan'ı çıldırtacak hamle! Doğu Akdeniz'de yeniden Navtex ilan edildi

[Türkiye'den Yunanistan'ı çıldırtacak hamle! Doğu Akdeniz'de yeniden Navtex ilan edildi]

NE OLMUŞTU?

Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi, Meis ve Rodos arasında kalan bölge için 21 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında geçerli olmak kaydıyla Navtex mesajı yayınlamış ve duyuruda bu bölgede Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han gemilerinin sismik araştırma yapacağı ifade edilmişti. Bunun üzerine Yunan hükümeti, Türkiye'yi kıta sahanlığına girmek ve egemenlik haklarını ihlal etmekle suçlayıp yeni bir Navtex yayınlamıştı. Karşılıklı bu hamlelerin ardından Türkiye, 18 Ağustos'ta Antalya Körfezi'nde Meis Adasının hemen doğusunda yer alan bölgede "Füze Atışı Denemeleri" yapılacağının ilan edildiği bir Navtex yayınlamıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732