Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devri resmen onaylandı

Turkcell'in Genel Kurulu'nda şirketin Varlık Fonu'na devri resmen onaylandı. Devir işlemlerinin ardından yüzde 49 oranındaki halka açık hisseler borsada işlem görmeye devam edecek ve Varlık Fonu yüzde 26,2 pay ile en büyük hissedar olacak.

Gündem Yayın: 21 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 21.10.2020 17:28:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devri resmiyet kazandı. Şirketin Genel Kurulu, Türkiye Varlık Fonu'na hisse devrini resmen onayladı. Turkcell brüt 811.6 milyon TL kâr payı dağıtacak.

PAY SAHİPLERİ TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Turkcell'in ana hissedarlarının uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve Turkcell Genel Kurulu'na taşıdıkları şirketin Ana Sözleşmesi'nde değişiklik öngören maddeler, pay sahipleri tarafından kabul edildi.

Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devri resmen onaylandı

TÜRKİYE VARLIK FONU EN BÜYÜK HİSSEDAR OLACAK

Bu değişiklikler sonrasında hissedarlar arasında gerçekleşmesi öngörülen hisse devir işlemleri ile birlikte, şirketin yüzde 49 oranındaki halka açık hisseleri Borsa İstanbul ve New York Borsası'nda işlem görmeye devam ederken, Türkiye Varlık Fonu'nun yüzde 26,2 pay ile Turkcell'in en büyük hissedarı durumuna gelmesi ve LetterOne'ın da şirketteki payını yüzde 24,8'e çıkarması bekleniyor.

Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devri resmen onaylandı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732