Türk Milli Kuvvetler Vakfı diriliş ve yüceliş yolunda Genel Başkanımız Sayın Fatih ŞİMGA önderliğinde büyük bir adım attı

Türk Milli Kuvvetler Vakfı Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığı ve Şırnak İl Başkanlığı Şırnak İlinde yapılan törenle açıldı.

Siyaset Yayın: 14 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 14.06.2021 09:42:24
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Türk Milli Kuvvetler Vakfı Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığı ve Şırnak İl Başkanlığı Şırnak İlinde yapılan törenle açıldı.

Törene Sayın Cumhurbaşkanımızın manevi kızı, aynı zamanda AKP MKYK üyesi Hatice Atan,

AKP Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan

MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar

Vatan Par. Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul

Goyan Aşiretinden Dırbaz ENCÜ, Agit TARİHOĞLU, Ömer OSLU ve Mehmet OSLU

Tatar Aşiretinden Mehmet Tatar, Ali İhsan Tatar

Bayat Aşiretinin temsilcileri ve çok sayıda davetliler iştirak etti.

Tümkuv Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet AŞAN'ın ev sahipliğini yaptığı törende konuşan Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanımız Sayın Fatih ŞİMGA birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Sayın Şimga konuşmasında; Şırnak ilimizin Cizre ilçesinin yeryüzündeki 2.Arafat olduğunu ve insanlığın Hz. Nuh’un evlatlarıyla tekrardan dünyaya yayıldığını vurgulayarak " Bir babanın evlatları olarak bizler büyük bir aileyiz, büyük bir milletiz, tarihler yazan Aziz Türk Milletiyiz dedi."

Tümkuv Genel Başkanımız Sayın Fatih ŞİMGA'nın konuşmasın da;

 

‘’Batıda MARDİNİ Kuzeyde SİİRT, Kuzeydoğu da VAN ve HAKKÂRİ, Güneyde IRAK ve SURİYE’ ye olmak üzere 4 İl 2 Ülkeye komsu bir İlimiz olan Şehri Nuh’u ve sizleri saygıyla selamlarım. 

 

Nuh tufanından sonra insanlığın başlangıç noktası olan CİZRE Dünyanın 2. Arafat’ıdır. Âdem ile Havva nasıl yeryüzünde birbirlerini Arafat dağında bulup Dünyanın oluşum sürecini başlattılar ise Nuh tufanından sonra Hz. Nuh ve oğulları da İkinci Âdem olarak Dünyayı Cizre’den kurmaya başlamışlardı. Cizre sıcak olduğu için de ŞIRNAK İlini kurup yazlık olarak ŞIRNAK İlinde yaşamışlardır. 

 

Nuh’un üç oğlundan (Yani Sam, Ham ve Yafes) biri olan Yasef’in soyu olan bizler Türk ismiyle, Kürt ismiyle, Çerkez ismiyle, Çeçen ismiyle bu toprakları Vatan yaparak büyük bir aileyi, büyük bir Milleti, Cenabi Allah’ın izniyle Aziz TÜRK MİİLETİNİ oluşturduk.

 

Türkiye’mizin Arafat’ı olan bu kutlu ve kutsal beldeden bizler de Aziz Türk Milletinin yeryüzünde 3000 bin yıllık tarihi şefkatini, merhametini, adaletini, güç ve kuvvetini tüm kâinata yolculuğunun birlik ve beraberlik temelini atmaya geldik.

 

Bizler büyük bir akrabayız ve her birimiz bu büyük akrabanın birer neferiyiz. Hepimizin baba bir anası bir atası bir. Hepimiz Yüce Dinimiz İslam’ın,  Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) Ümmetiyiz. Kitabımız bir, Peygamberimiz bir, Yolumuz birdir bizim. 

 

Acemin Arap’tan, Arabın Acemden üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır, diyen kutlu bir Peygamberimin (S.A.V) arkasında omuz omuza saf tutan Ehli İslamlarız biz.

 

Bu temelin bu kutsal topraklarda ve sizler gibi kalbi vatan, bayrak, devlet sevgisiyle yoğrulmuş vatan sevenlerle birlikte atılmasının da bizler haklı gururunu yaşamaktayız. 

 

Malumunuz üzere ismimiz Türk Milli Kuvvetler Vakfı yani Kuvay-i Milliye Vakfıdır. Devletimizin her zor döneminde ortaya çıkan Kuvacılar olarak bizler binlerce yıllık vakıf geleneğimizi tekrardan şahlandırmak ve milletçe Devletimizin yanında ve her daim emrinde olmak için Vakıflaştık. 

 

Türk Milli Kuvvetler Vakfı bu duyguyla bu ruhla kurulmuştur.  Türk Milli Kuvvetler Vakfı Din, Dil, Irk, Mezhep ayrımı gözetmeden mazlumun yanında olmaya ant içmiş hayatını ve hayalini Aziz Devletimize Yüce Milletimize vakf etmiş kişilerin birlikteliğiyle kurulmuş bir vakıftır. 

 

Sadece Türkiye için değil Dünyadaki Tüm Türk Devletleri ve Dünyadaki tüm mazlumlar için kurulmuş bir vakıftır. 

 

Açılışını yaptığımız Türk Milli Kuvvetler Vakfı Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığımız içerisinde yer alan, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis İllerimiz içerisinde Şırnak ve Batman İl Şube Başkanlıklarımızın atamaları yapılmış ve İl Başkanlarımızın önderliğinde hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya başlamışlardır. Bu vesileyle Şırnak İl Başkanım Ali Erteneye ve Batman il Başkanım Mazhar İnsel’e hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı tebriklerimi iletiyorum. 

 

Kalan iller arasında olan Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis İllerimizde ise hizmete talip olan Başkan adaylarımızla görüşmelerimiz devam etmektedir. En kısa zamanda bu İllerimizde de atamalarımızı yaparak Tümkuv Bayrağımızı ve hizmetlerimizi her mazluma ulaştıracağız İnşallah.

 

Ayrıca Türk Milli Kuvvetler Vakfı, Aziz Türk Milleti’nin Kültürüne, Adalet ve Geleneklerine bağlı olarak kanunen Kurulmuş tüm Vakıf, Dernek Federasyon Konfederasyon, STK’ların ve Yardım Kuruluşların hepsini bir çatı altında toplanıp, içlerinde de birbirleriyle yardım ve koordinasyonu sağlayan bir rol oynayacak Türk Birliğidir. Bu sebeple bir kez daha dile getirdiğimiz varlık ve oluşum nedenimiz olan Aziz Türk Milletinin yürüyüş ve yüceliş tarihsel sürecinde üstlendiği misyonun birlikteliğiyle tek vücut olmanın haklı onurunu gururunu yaşamaktayız. 

 

Türk Milli Kuvvetler Vakfı, Aziz Milletimizin özü olan yardımlaşma ve dayanışma duygusunun, Vatanını, Milletini, Devletini seven hayatını ve hayallerini Aziz Türk Milletine vakf etmiş insanların kurumsallaşmış kimliğidir, vücut bulmuş şeklidir. 

 

Türk Milli Kuvvetler Vakfı’nın temel taşları kenarları net çizilmiş ve bunlar gönüllülük prensibiyle katılaşmıştır. Bunların bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum:

 

> Karşılıksız Vatan Sevgisi ve Hizmeti.

 

> Karşılıksız Devlet Sevgisi ve Hizmeti.

 

> Karşılıksız Millet Sevgisi ve Hizmeti.

 

> Karşılıksız mazlumun, ezilenin, zulüm görenin yanında, zalimin karşısında olmak.

 

> Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından zerrece taviz vermeden açtığı yolda tüm gücümüzle ilerlemek. 

 

> Cenab-ı Allah bu hizmetleri hep beraber el ele gönül gönüle yapmaya cümlemize nasip eylesin inşallah. 

 

Bizler sizlere yani Şehr-i Nuh’un yüce ve kutlu insanlarına sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, hoşgörüyü, yardımlaşmayı ve nice güzel duygularımız heybemize doldurarak hizmet etmeye geldik. Yaralarınızı sarmaya geldik, sorunlarınızı çözmeye geldik, eksiklerinizi tamamlamaya geldik. Sizin İçin sizler için geldik!

 

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyor, göstermiş olduğunuz sıcak karşılamadan ve misafirperverliğinizden dolayı siz kıymetli kardeşlerime ve Bölge Başkanım Mehmet Aşan’ı göstermiş olduğu üstün gayretlerden, çalışmalardan dolayı şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyor,  Türk Milli Kuvvetler Vakfı Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığımızın bu kutsal topraklara hayırlı uğurlu olmasını Yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum’’ dedi.

 

Açılış konuşmalarından sonra, görev alan arkadaşların mazbataları Genel Başkanımız Sayın Şimga tarafından takdim edildi. Cumhuriyet alanındaki törenden sonra başkanlık binası önünde, önce dua edildi sonrasında Genel Başkanımız Sayın Fatih ŞİMGA önderliğinde kırmızı kurdele kesilerek tören bitti.

Hakan Dikmen

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732