Türk Eximbank’tan Avusturyalı ihracat destek kuruluşu ile işbirliği anlaşması

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank’ın Avusturya’nın resmi ihracat destek kuruluşu OeKB Oesterreichische Kontrollbank AG ile reasürans işbirliği anlaşması imzaladığını bildirdi.

Ekonomi Yayın: 01 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.02.2021 16:07:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Pekcan yaptığı yazılı açıklamada, ihracatçıya finansman desteği sağlayan Türk Eximbank’ın dünyanın farklı bölgelerinden çeşitli ihracat destek kuruluşlarıyla, bölgesel finans kurumlarıyla ve bankalarla stratejik ortaklıklar kurarak Türk firmalarının ilave finansman kaynaklarına erişimlerini ve rekabet güçlerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

 

Bu kapsamda bankanın daha önce   ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Danimarka’nın ihracat kredi kuruluşları ile reasürans işbirliği anlaşmalarına imza attığını hatırlatan Pekcan, reasürans anlaşmaları çerçevesinde ilk somut işlemin de  2020’nin Temmuz ayında Birleşik Krallık’ın ihracat destek kuruluşu UKEF ile birlikte  Irak’ta inşa edilecek Enerji Santrali Projeleri için Türkiye’den yapılacak mal ve hizmet ihracatına yönelik gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Türk Eximbank’ın yeni bir uluslararası işbirliğine gittiğine dikkati çeken Pekcan, “Türk Eximbank ile Avusturya’nın resmi ihracat destek kuruluşu OeKB Oesterreichische Kontrollbank AG arasında bir süredir müzakereleri devam eden reasürans iş birliği anlaşmasının imza süreci de tamamlanarak yürürlüğe  girmiştir, Söz konusu anlaşmanın ihracatçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Pekcan, söz konusu anlaşma ile Türk ve Avusturyalı firmaların üçüncü ülkelerde birlikte gerçekleştirecekleri projeler için kendi ülkelerinden yapacakları mal ve hizmet ihracatına Türk Eximbank ve OeKB tarafından sigorta desteği sağlanacağını belirterek, buna ilişkin mekanizmanın başvurulara hazır hale getirildiğini kaydetti.  Bakan Pekcan, ayrıca anlaşma ile daha hızlı ve etkin bir kredi tahsis süreci sağlanacağını sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732