Tuna Masters Teos’un Şampiyonu Değişmedi Şampiyonların Adı Tornado ve Baracuda

İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in oğlu Can Özgener’in yakaladığı 81 kilo 500 gram mavikanat orkinos ile Tornado teknesi ekibi ‘En Büyük Balık’ kategorisinde şampiyon, Baracuda teknesi ekibi ise yakaladıkları 127 kilo 600 gelen mavi kanat orkinos ile ‘En Fazla Balık’ kategorisinde birinci oldu.

Yayın: 08 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 08.09.2020 20:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
Takip EtGoogle News

Açık deniz sportif balık avının Türkiye’deki duayenlerinden Murat İyriboz ile Elvio Pennetti tarafından organize edilen ‘Tuna Masters Teos’ açık deniz sportif balık avı turnuvası Pazartesi günü düzenlenen son yarışlar ve ödül töreninin ardından sona erdi.

Tuna Masters Teos’un Şampiyonu Değişmedi Şampiyonların Adı Tornado ve Baracuda

Seferihisar Belediyesi’nin desteğiyle, Teos Marina’nın ev sahipliğinde bu yıl beşinci kez düzenlenen turnuva sonunda gülen ekip Alaçatı ve Teos’da çıktıkları hemen hemen her turnuvadan balıkla dönen İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener’in Tornado teknesi ekibi oldu.

Tuna Masters Teos’un Şampiyonu Değişmedi Şampiyonların Adı Tornado ve Baracuda

Küçük yaşından bu yana balık avı turnuvalarına katılan Özgener’in oğlu Can Özgener’in yarışmanın ikinci günü yakaladığı 81 kilo 500 gram gelen mavikanat orkinos turnuvada yakalanan en büyük balık oldu.

Tuna Masters Teos’un Şampiyonu Değişmedi Şampiyonların Adı Tornado ve Baracuda

Tornado ekibi geçen yıl da 94 kilo 600 gram orkinos yakalayarak ‘En Büyük Balık’ kategorisinin galibi olmuştu. Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı Burhan Çavuşoğlu ve Murat Arslan’dan oluşan Baracuda teknesi ekibinin turnuvanın ilk günü yakaladıkları 53 kilo 700 gram mavikanat orkinos ve turnuvanın ikinci günü yakaladıkları 73 kilo 900 gram gelen mavikanat orkinos ile ‘En Fazla Balık kategorisi’ birincisi oldular.

Tuna Masters Teos’un Şampiyonu Değişmedi Şampiyonların Adı Tornado ve Baracuda

Bu güzel organizasyonda yarışmanın sürprizi ise katıldıkları küçük tekneyle zorlu hava şartlarına rağmen ikinciliğini kazanan Filika teknesi ekibi oldu. Ekip turnuvaya katılan herkesin takdirini aldı. Yarışma pandemi nedeniyle ilk kez para ödülsüz gerçekleşti.

Tuna Masters Teos’un Şampiyonu Değişmedi Şampiyonların Adı Tornado ve Baracuda

İKİ GÜNDE TOPLAM 14 BALIK DERECEYE GİRDİ

Tuna Masters Teos’un Şampiyonu Değişmedi Şampiyonların Adı Tornado ve Baracuda

Bu yıl COVİD 19 pandemisi nedeniyle özel kurallar dahilinde, seyircisiz olarak gerçekleştirilen turnuva hava muhalefeti nedeniyle de bir gün daha eklenerek beş günde tamamlandı.

Tuna Masters Teos Balık Avı Turnuvası’nın iki günlük yarış takviminin ilk gün yarışlarında yakalanan 7 balık 100 kilonun altında gelirken bir balık da derece dışı kaldı. Turnuvanın son gün yarışlarında ise 10 balık yakalandı.

Bu balıklardan ikisi 150 cm altında olduğu için dereceye giremedi. Turnuvada iki gün gerçekleşen yarışlarda 100 kilonun üzerinde balık yakalanmadı. 3-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen turnuvada aralarında ünlü iş insanların da olduğu yarışmacılar, denizin üzerinde zorlu koşullarla mücadele ederek oltaları ile en büyük balığı yakalamaya çalıştı.

Teos Marina turnuva alanına getirilen balıklar boy, ağırlık ve genişlik kriterlerine göre hakem heyeti tarafından değerlendirildi. Heyetin kararını açıklamalarından sonra da ödül törenine geçildi.

MAHMUT ÖZGENER: BAŞARININ SIRRI İYİ BİR EKİP

Turnuvanın ‘En Büyük Balık’ kategorisi birincisi Tornado teknesi ekibi başı İZTO Başkanı Mahmut Özgener yarıştıkları her turnuvada denizden karaya balıkla dönmelerindeki başarının sırrının iyi bir ekip olmaları olduğunu belirterek;

“Ekip olmadan hiçbir şeyi yakalayamazsınız, başaramazsınız. Can da çok iyi yetişti bu sene balığı o yakaladı. Güzel bir mücadele verdi. Dümende ben vardım, kamışta Can.

Bütün kaptanlarımız da çok tecrübeliler. Onların sayesinde oluyor her şey. İyi bir ekiple yaptık yani. Tahmin ediyorum turnuvanın en büyük balığı çıkacak. Sırada Alaçatı var” diye konuştu.

Turnuvanın en büyük balığını yakalayan Can Özgener ise şunları söyledi:

“Yıllardır bu turnuvalara katılıyorum. Deneyimledim, deneyimledim. İlk defa bu sene kemeri belime taktim, sorumluluğu aldım. Balığı tekneye yaklaşık yarım saatte çektim. Ekip sayesinde tabiki de. Çok güzel bir turnuva geçirdik. Başta Murat Abi (İyriboz), Elvio

Penetti ve ekibimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Turnuvaları çok seviyoruz. İnşallah oldukça her sene katılmaya devam edip, kazanmaya, eğlenmeye ve keyif almaya çalışacağız.”

Turnuva’nın organizatörlerinden Murat İyriboz, ise “Sahneye çok balık gelmesi çok da hoşlandığımız bir durum değil. Denizler bizi terk etmedikçe, aynı sevgi ve arzu ile bu bayrağı birlikte dalgalandırmaya devam edeceğiz. Haftaya Alaçatı’da yine sportif balıkçılık tutkunlarıyla bir arada olacağız” dedi.

En Büyük Balık kategorisinde; TORNADO EKİBİ ŞAMPİYON

Turnuvanın ikinci gün yarışında 81 kilo 500 gram mavi kanat orkinos yakalayan Mahmut Özgener, Can Özgener, Cem Özgener, Ethem Çolak, Özdemir Kuran, İsmail Cider, Recep Can, Taner Altunbaş ve Mert Hacı Raifoğlu’ndan oluşan Tornado ekibi turnuvanın şampiyonu oldu. Ekibe şampiyonluk ödülleri turnuva organizatörlerinden Murat İyriboz tarafından takdim edildi.

En Fazla Balık kategorisi birincisi; BARACUDA

Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı Burhan Çavuşoğlu ve Murat Arslan’dan oluşan Baracuda teknesi ekibi de turnuvanın ilk günü yakaladıkları 53 kilo 700 gram mavikanat orkinos ve turnuvanın ikinci günü yakaladıkları 73 kilo 900 gram gelen mavikanat orkinos balığı ile turnuvanın ‘En Fazla Balık’ kategorisi birincisi oldular. Ekibe ödülleri Çaycı firması Genel Müdürü Veysel Berk tarafından takdim edildi.

En Fazla Balık kategorisi ikincisi : FİLİKA

Tuğberk Güleç, Deniz Gözen, Alp Tekeli ve Bora Kulnar’dan oluşan Filika teknesi ekibi yarışmanın ikinci günü yakaladıkları 52 kilo 700 gram ve 62 kilo 200 gram gelen iki mavikanat orkinos ile turnuvanın ikincisi oldular.

Toplamında 114 kilo 900 gr. mavikanat orkinos yakalayan ekibe ödülleri Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü tarafından verildi.

En Fazla Balık kategorisi üçüncüsü: SHAMU

Sinan Kuran, Osman Bulutlar, Bora Özer, Alptuğ Önal ve Halit Aslandağ’dan oluşan Shamu teknesi ekibi de turnuvanın ilk gün yarışında yakaladıkları 55 kilo 700 gram ve son günü yarışında yakaladıkları 58 kilo 100 gram mavikanat orkinos ile üçüncü oldular. Ödüllerini organizasyon komitesinden Elvio Pennetti verdi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:

Yarışmaya Cano-1 teknesinde babasıyla katılan turnuvanın en küçük yarışmacısı 4 yaşındaki Can Ayaz Özer, Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

İş dünyasının tanınınmış simaları İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Gökhan Çarmıklı, Erhan Görücüoğlu, Bülent Akgerman ve Turgut Konukoğlu’nun da en büyük balığı yakalamak için yarıştığı turnuvaya Güney Africa Cape Town ve Monaco'dan da iki tekne katıldı.

Yarışmada ayrıca yakala-bırak-yaşat’ da yapıldı. Yakalanıp denize geri bırakılan balıklar dereceye giremeyince bu kategoride ödül verilmedi.

YARIŞMANIN İLK GÜNÜNÜN GALİBİ DORODO OLDU

Turnuvada ‘En Büyük Balık’ kategorisinin galibi Tornado teknesi ekibi 81 kilo 500 gram mavikanat orkinos, ‘En Fazla Balık’ kategorisi birincisi Baracuda teknesi ekibi 127 kilo 600 gram mavikanat orkinos, ‘En Fazla Balık’ kategorisi ikincisi 114 kilo 900 gr mavikanat orkinos ve ‘En Fazla Balık’ kategorisi üçüncüsü 113 kilo 800 gram mavikanat orkinos yakaladı.

İki gün yarışlarında dereceye giren diğer ekipler ise; yarışmanın ilk gün yarışlarında Cano teknesi ekibi 51 kilo 300 gram, Toro teknesi ekibi 50 kilo 100 gram, Big Blue teknesi ekibi 44 kilo 300 gram, İlk gün yarışının galibi Dorado teknesi ekibi 68 kilo 100 gram mavikanat orkinos yakaladı.

Yarışmanın ikinci günü ise dereceye giren diğer eikpler; aralarında ünlü sanatçı Alp Kırşan’ın da olduğu Strike teknesi ekibi 62 kilo 100 gram, Toro ekibi 54 kilo 200 gram, Orki Team ekibi de 55 kilo 200 gram mavikanat orkinos yakalayarak turnuvada denizden karaya balıkla dönen ekipler oldular.

ALTIN KEMERİN YENİ SAHİBİ, TURNUVALAR ŞAMPİYONU ALAÇATI’DA BELİRLENECEK

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da birçok ünlü ismin yer aldığı turnuvaya, Gökhan Çarmıklı, Murat Aslan, Burhan Çavuşoğlu, Erkut Soyak, Turgut Konukoğlu, Adil Konukoğlu, Feridun Bigalı, Berent Akdemir, Turan Mutlu, Sinan Kuran, Mahmut Özgener, Bülent Akgerman, Rikardo Aliberti, Alp Kırşan, Altuğ Aksoy, Bülent Delican gibi isimler turnuvanın final günü olan 7 Eylül sabahı “Altın Kemer” için büyük balığın peşine düştü.

”Altın kemer”e giden yolda ilk etap olan Tuna Masters Teos’ta alınan sonuçlar, önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan “Tuna Masters Alaçatı” etabı sonuçları ile toplanarak yılın “Tuna Masters of the Year” takımı belirlenecek.

Geçen yıl kemerin sahibi olan Fesfish ekibi, unvanını koruyamazsa, kemeri bu yıl kazanan ekibe teslim edecek. Her iki turnuvada (Teos ve Alaçatı) yakalanan balıklar ve toplanan puanlarla kazanan takım, 1 yıl boyunca şampiyonluk kemerini taşıyacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732