Tüm Dünya Türkiye’yi konuşuyor!

Vaka sayıları en yüksek seviyeye ulaştı!

Gündem Yayın: 23 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 23.07.2021 11:46:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Dün, Türkiye‘de 19 Mayıs’tan bu yana en yüksek vaka sayılarının görüldüğünün açıklanmasının ardından gözler Türkiye‘ye çevrildi. Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters,  “Türkiye’de koronavirüs vakaları Mayıs ayının ortalarındaki seviyeye ulaştı” başlıklı bir haber yaptı ve içeriğinde Türkiye’deki vakalarla ilgili kapsamlı bilgiler paylaştı.

Reuters’te yayımlanan haberde Türkiye’de yeni koronavirüs vakalarının iki haftadan biraz fazla bir süre içinde ikiye katlanarak Perşembe günü 19 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesi olan 9.586’ya yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanı’nın uyarısına yol açan 52 ölümün gerçekleştiği bilgisine de haberde yer verildi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca üdn akşam saatlerinde Twitter üzerinden günlük vaka sayılarındaki artışı duyurarak “Bugün son zamanların en yüksek vaka sayısına ulaştık. Aşı ile güvence altına alınmadan salgın gündemden çıkmaz” demişti.

Bulaş Riski Daha Düşük

Enfeksiyonlar, yeni kovid-19 vakalarının 60.000’in üzerine çıktığı Nisan-Mayıs aylarında görülen dalganın oldukça altında. Mayıs ortasında sona eren sıkı bir karantinanın ardından vaka sayısı 4 Temmuz’da 4.418’e kadar düşmüştü. Son kısıtlamaların çoğunun bu ay içinde kaldırılmasıyla vaka sayısındaki yoğun artış akıllara yeni bir kapanma endişesini getiriyor. Bakan Koca da bunu göz önünde bulundurarak yeniden yaptığı aşı çağrısında, “Aşılanma oranı daha düşük olsaydı bugün daha yüksek vaka sayılarıyla karşılaşacaktık. Zayıf noktamız salgınla mücadelenin kuralları konusunda yorulmuş olmamız ve bazılarımızın aşıyı ertelemesidir. Kurallarla, aşıyla kontrolü ele alalım” dedi.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732