TEMİZ TOPLUM DERNEĞİ’NDEN UZAKTAN EĞİTİM UYARISI: ÇOCUKLARINIZ TEKNOLOJİ BAĞIMLISI OLMASIN

Temiz Toplum Derneği genel Başkan Yardımcısı Mehmet Demir’den uzaktan eğitim süreci uyarısı geldi: “Çocuklarınız teknoloji bağımlısı olmasın”

Yayın: 19 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 19.10.2020 15:43:07
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News
[14:54, 19.10.2020] Muhabir Dilara: Temiz Toplum Derneği’nden uzaktan eğitim sürecinde teknoloji bağımlılığı uyarısı geldi. Temiz Toplum Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Demir, teknoloji bağımlığının masum olmadığını ifade ederek, “Teknoloji bağımlılığının, ekrana bakmanın pek çok zararı mevcut. Uzaktan eğitim sürecinde de, ister istemez çocuklarımız ister tablet, ister televizyon isterse telefonla olsun ekranla ve teknolojiyle muhatap olmak durumundalar. Bu da, görünmez bir tehlikeyi beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.
 
Bu süreçte teknoloji ile fazla hemhal olmayan çocuklarında, ekranla daha vakit geçirmeye başlayacaklarını dile getiren Demir, “İşte görüyoruz, ekonomik durumu iyi olmayan aileler için tablet kampanyaları düzenleniyor. Şüphesiz iyi niyetli. Ancak daha fazla teknoloji bağımlısını doğuracağı da aşikar. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığımızda, öğretmenlerimiz de, aileler de çok dikkatli olmalı” diye konuştu.
 
BEBEKLERDE BEYNE ZARAR VERİYOR
Telefon, tablet ve bilgisayarların çocukların eğitimi dışında bu süreçte kullanılmaması gerektiğini ifade eden Mehmet Demir, “Çünkü bunlar risk taşıyor. 0-2 yaş arasında çocuklar tamamen uzak tutulmalı. 2-6 yaş grubu 1 saati geçmemeli. 6 yaşından büyüklerde de, içerikleri mutlaka denetlenerek, çocukların sosyal yaşantısını, görev ve sorumluluklarını aksatmayacak bir plan çerçevesinde yapılmalı" dedi.
 
ÇOCUKLARDA BAĞIMLILIK YAPIYOR
Ekranların zararlarına da değinen Mehmet Demir, "Bu süreler aşıldığında çocukların beyinleri zarar görüyor. Büyükler de ise ciddi bir bağımlılık süreci başlıyor. Teknoloji bağımlısı olmuş bir çocuğun, internet üzerinden ders çalışmasını, araştırma yapmasını bekleyemezsiniz. Bu fiziki olarak bile mümkün olmaz. Öte yandan, yüz yüze eğitim sürecinde de yine odaklanma sorunları başlayacaktır. Ciddi bir devam problemi ortaya çıkabilecektir. Çünkü bağımlı beyni mutlu olabilmek için, bağımlı olduğu şeye, yani teknolojiye yönlenecektir” diye konuştu.
 
AİLELER DİKKAT
Tüm bunlarla birlikte dikkatli kullanımın riski oldukça azaltacağının altını çizen Temiz Toplum Derneği Genel Başkan Yardımcısı Demir, “İçeriklerin zararları zaten belli. Aileler evlatlarını youtuberlerin insafına asla terk etmemeli. Uzaktan eğitim süresince de, eğitim faaliyetleri dışında evlatlarını teknolojik aletlerden mümkün olduğunca uzak tutmalılar. Onlarla sosyalleşmeli, onlara eğlenip dinlenebilecekleri farklı aktiviteler sağlamalılar” ifadelerini kullandı.
[14:54, 19.10.2020] Muhabir Dilara: ABDULLAH SEVİM’DEN EVSİZLER ÇIKIŞI:
“ONLAR SOKAKTA, YETKİLİLER KULAKLARININ ÜSTÜNE YATIYOR!”
 
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’den İstanbul’daki evsizlere dair açıklama geldi. Sevim, 7 maddelik çözüm önerisi de sıraladı.
 
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İstanbul’da yaşayan evsizlere dair açıklamalarda bulundu. İstanbul’da yaşayan evsizlerin 10 bine yaklaştığını, kamunun bu konuda yaptıklarının yetersiz olduğunu ifade eden Sevim, 7 maddelik çözüm önerisini de kamuoyuyla paylaştı.
 
Sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Başkan Sevim, şu ifadeleri kullandı:
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732