SİYASİ MAKAM KİMSEYE HADSİZLİK HAKKI VERMEZ

ERK TV’de Soruyorum adlı programının, canlı yayın konuğu olan, İYİ Parti Erzurum İl Başkanını Melih Kırkpınar’a canlı yayında küfür eden ,Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e gerek sosyal medyadan gerekse siyasi parti başkanlarından tepkiler yağıyor.

Gündem Yayın: 14 Eylül 2021 - Salı - Güncelleme: 14.09.2021 01:01:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

EBB Başkanı Mehmet Sekmen’e bir tepkide Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz’dan geldi. Merkez Parti İl Başkanı Ahmet Yılmaz; canlı yayında İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’a yapılan küfür, mevcut iktidar Partisi mensuplarının  aczi yetini ve çaresizliğini  bir kere daha bizlere gösterdi, dedi.

 Merkez P. ERZ İl Baş: Kutuplaştırıcı siyasetin temel stratejilerinden birini Clausewitz’in meşhur formülü ile özetlemek mümkün:

“Savaş, siyasetin başka araçlarla devamından başka bir şey değildir.” Bunun tersi de doğru olurdu aslında: “Siyaset, savaşın başka araçlarla devamından başka bir şey değildir.”

Bugün hem dünyada, hem de Türkiye’de çatışmacı bir anlayış hüküm sürüyor. Buna göre devletin işlevi bütünleştirici ve birleştirici olmak değil, iç ve dış düşmanlarla savaşmak. Siyaseti daimi kriz yönetimi olarak şekillendiren bu anlayış, Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi diplomasiyi ön plana çıkartan bir güçler dengesi aracılığıyla sınırlanmıyor üstelik.

Saldırganlığın bedeli nükleer savaşı göze almak olduğunda militarist üslup bir miktar dahi olsa törpülenmek durumunda kalıyordu. Bugün ise söz ve pratiklerinden dolayı hiç bir bedel ödemek zorunda olmayan siyasetçiler, birbirlerine serbestçe atıp tutabiliyorlar, geçmişte yakışıkalmayacak tavırların normalleşmesine yol açıyorlar. AKP tehdit diliyle aba  altından sopa göstererek siyaset yapmakta  siyaseti bu denli düşürmek başta ülkemize ve milletimize saygısızlıktır.   (DİL HAYSİYETTİR)

Ahmet Yılmaz Merkez P. Erz Baş: Maalesef bunun için seçeneksiz seçimlere mahkum olmaktayız

Bu dil siyaset dili olamaz siyaset dili örnek bir dil ve davranış olmalı bu dili esefle kınıyorum . Erzurum a ne böylesi bir dil nede böyle bir siyasetçi yakışmadı yakışmayacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732