Sessiz çoğunluğun sesi olacağız…

Yerel seçimlerin üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçti. Peki, geçen bu zaman zarfında ikinci dönem koltuğunu koruyan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başarılı mı?

Yayın: 07 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 07.07.2020 11:03:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Hakan Dikmen  Özel Haberi ile Sessizlerin sesi oluyor; Şehrin yapısı gereği, neredeyse herkesin birbirini şahsen tanıyor olması, acı ama uzak bir taşra şehri olmamız sebebiyle basit yerel siyasetimizden çok daha fazla etkileniyoruz. Neyse, normal bir durum. Çok da önemli değil…

Geçtiğimiz günlerde, söyle bir Erzurum’da yapılan işleri yerinde gezip, gördüm ve kendi kendime sordum. Başkan Sekmen başarılı mı?

Mehmet Sekmen’in başarılı olup olmadığı noktasına gelince kafamda göreve başladığı günden itibaren çalışmalarını canlandırdım.

   Bir siyasetçi olan belediye başkanının başarılı olup olmamasının kriteri nedir?

   Ölçü;

    Cazgır azınlığın temelsiz çığırtkanlığı mı olacak?

    Müzmin muhaliflerin “istemezük” nidaları mı olacak?

    Takıntılı tiplerin kişisel husumetleri mi olacak?

   Menfaatleri doğrultusun da düşünen insanların duygusal siyasi beklentileri mi olacak?

            Yoksa icraatların doğrudan muhatabı olan ve genelde susmayı tercih eden sessiz çoğunluğun ne düşündüğü mü olacak?

            Sonra fark ettim ki, kafasında hiçbir hesap olmayan, olaylara daha mantıklı yaklaşan, icraatın doğrudan muhatabı olan sessiz çoğunluğu ciddiye almak daha doğru.

            Bu tavırla hem azgın/cazgır azınlığın şehrin siyaseti ve düşünce hayatı üzerindeki ipoteğini değersizleştirmiş olacağız, hem de özlem duyduğumuz nitelikli tartışma ortamına kavuşmuş olacağız.

            Öyleyse, bir başkanlık döneminde yapılan icraatların hem artıları vardır hem de eksileri. Yapılanları beğenilerimize veya ihtiyaçlara göre sıraladığımızda başarı kriterini daha sağlıklı ortaya çıkartabiliriz.

           

Bir tarafa;

 Erzurum Büyükşehir Beldespor’u          

 Barış Pınarı Üst geçidini,

 Abdurrahman Gazi Türbesinde yapılan mesire alanlarını

 Atık sudan üretilen Elektrik enerjisini,

 Köy yollarını

 İlçe merkezlerine yaptırdığı prestij caddelerini

 Olimpiyat parkı ve Mesire Alanını,

 Kültür Park’ı,

 Üç şeritli yolları,

 Yıllık ortalama dökülen asfalt rakamlarını,

 Hayır çarşısını,

 Yeni yapılan çocuk parklarını ve yenilenen çocuk parklarını,

 Belediye personelinin düzenli maaş alıp almadığını,

 Dikilen ağaç sayısını,

 Palandöken’de yapılan hizmetleri (Küre Kafe Fanus kafe vs.) 

 Çevre İmar Yolunu,

 Mal meydanını,

 Semt sahalarını,

 Derelerin ıslahını,

        Ücretsiz cenaze hizmetlerini,

        Falan, filan, feşmekân yazarsınız…

Diğer tarafa da Mercedes marka makam aracını yâda kulaktan dolma yanlış bilgileri yazarsınız! Sessiz çoğunluğun umurunda olmaz ama yazmak isteyen de olabilir.

 Bu yöntem sonunda kararınızı daha sağlıklı vereceğinize eminim. Dikkat ettiyseniz kriterleri ortaya koymanın haricinde kişisel kanaatimi yazmadım.

Daha iyi şeyler yapacağını iddia edenleri de dinleyelim. Belki hakikaten ufkumuzu artıracak şeyler öğreneceğiz. Ama lütfen kırmadan, dökmeden, edebimizi muhafaza edelim. Önceliğimiz bu şehirse, ancak sağlıklı tartışma ortamı ile bir fayda sağlayabiliriz…

Lakin mevcudu değerlendirmenin yöntemini yazdım. “Ey de gardaş Erzurum’a ne yapılmış?” demek bir irade beyanı olabilir ama mantık ilmiyle çelişip, zekâdan nasibini almadığı muhakkak!

Olana bakalım. Kaç yılda bu kadar şeyin yapıldığına bakalım. Eldeki imkânlarla yeterli mi, değil mi, onu düşünelim. Daha sonra nelerin yapılabileceğine kafa yoralım…

            Haydi, sessiz çoğunluk, sıra sizde…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732