Seçim Barajı kalkıyor mu?

Adalet Bakanı Gül’den flaş açıklamalar...

Gündem Yayın: 03 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 03.03.2021 15:08:37
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Anadolu Ajansı Editör Masasında seçim barajının kaldırılacağına işaret etti. Bu konuda çalışmalarının olduğunu belirten Gül, önümüzde ki günlerde, seçim barajının kaldırılmasına yönelik hazırlanan kanun tekliflerinin meclise geleceğini bildirdi. Seçim kanununda yapılacak değişiklikler hakkında konuşan Gül ‘’Yeni bir seçim kanununa ihtiyaç var. Artık yönetimsel istikrar sağlandığı için seçim barajının da artık bir anlamının olmadığını düşünüyorum’’ dedi. Gül, seçim barajı ile ilgili yaptığı konuşmanın devamında ‘’daha siyasal katılımı öngören, katılımcı bir Siyasi partiler ve seçim kanununa ihtiyaç var. Ki Anayasa değişti. Buna uyum yapma anlamında artık şuanda baraja ihtiyaç var mı? Seçim barajı olacak mı yada olursa ne kadar olur? Bunlar elbette meclisin takdiri’’ dedi.

Adalet Bakanı Gül, İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişkin, AA’da yaptığı açıklamalarda şu ifadelere de yer verdi;

Bakan Gül, “Türkiye, darbecilerin yaptığı bir anayasa ile yönetilmeye mahkum mu? Siviller, siyasi partiler, anayasa yapmaktan aciz mi? Elbette değil. Türkiye buna layık, bunu önümüzdeki dönemde yapacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 

Gül, “Eleştiriler çok değerlidir, büyük titizlikle inceleyeceğiz, yapıcı, ciddi eleştirileri dikkate alacağız. Bu bir kanun metni değil, iyi niyet belgesi.” dedi.

Bakan Gül, İnsan Hakları Eylem Planı’nın iki yıllık uygulama süreci olduğunu ve tüm faaliyetlerin iki yıl içinde tamamlanmış olacağını belirtti.

“Konuyu toplumun her kesimiyle beraber çalıştık”

Adalet Bakanı Gül, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Sadece partiler için çıkan bir metin değil, bütün insanlarımız için… Tüm vatandaşlarımızı ilgilendirdiği için, konuyu toplumun her kesimiyle beraber çalıştık. Hedeflerimizi koyacağız, milletimizin denetimine açacağız. Vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren konuların gecikmeksizin kanunlaşacağını düşünüyorum.”

 

“Her alanla ilgili kamuya verilen bir hatırlatma”

“İnsan Hakları Eylem Planı’nın sadece mahkemelere, hakim ve savcılara değil, her alanla ilgili kamuya verilen bir hatırlatma olduğunu dile getiren Bakan Gül, ” ‘Reform’ dediğimiz bir iklimdir bir zihniyettir, bu konu da bu zihniyete sahip çıkma iradesidir. Vatandaşımızın her alanda olumlu etkisini hissedeceği bir süreç, en önemlisi uygulamacıların sahip çıkması.” ifadelerini kullandı.

Siyasi partiler ve seçim mevzuatındaki değişiklik konusuna değinen Gül, barajın da artık bir anlamının olmadığını düşündüğünü söyledi.

Adalet Bakanı Gül, “AB’nin yaklaşımı ne olursa olsun, ‘vatandaşımız en iyisine layık’ yaklaşımıyla tüm reformlarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732