SARIYER BELEDİYESİ HİZMET BİNASI TANITIMINI BASIN TOPLANTISINDA TANITTI.

Sarıyer Belediyesi hizmet binasını, basın toplantısı ile tanıttı. Basın Toplantısının ardından, Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından, gazetecilere plaket verildi.

Yayın: 07 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 07.04.2021 19:23:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gazetelerimiz Haber Derin ve Türkiye Haber Gazetesi, adına çalışma arkadaşımız, Beyza Farsak’a Taktim eden sayın Şükrü Genc’e Teşekkür ediyoruz.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

SARIYER BELEDİYESİ HİZMET BİNASININ TÜM ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin Yeşil Bina özelliğinde olan en büyük binası kabul edilen Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası, enerjisinin yüzde 10’unu kendi karşılıyor, binadaki su güneş enerjisiyle ısıtılıyor. Yağmur suları 800 bin litrelik kapasiteye sahip depolarda toplanıp arıtılıyor. Kanalizasyona doğrudan gitmesi gereken su dışındaki lavabo suları, toplanıp arıtılarak rezervuarlara tekrardan veriliyor. Bina 800 araçlık oto park kapasitesi ve toplu taşımaya yakınlığı ile vatandaşın ulaşım sorununa da çare oldu.

İnsan sağlığı ve doğal çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirecek şekilde tasarlanan yeşil bina, kamu binalarından beklenen çıtayı da yükseltti. Sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji, ekolojik malzeme kullanımı, hava kalitesi, atıkların kontrolü ve kirlilik gibi özellikleriyle Sarıyer Belediyesi’nin Ana Hizmet Binası, benzerlerine göre yüzde 30 daha fazla tasarruf sağlıyor.

Toplumun ve kamu hizmetlerinin kanayan yarası olarak bilinen ‘engelli’ vatandaşlara yönelik hizmet de yeni binada unutulmadı. Projesinin engelliler için hiçbir engeli bulunmayan bir bina olarak tescil edilerek sertifikalandırıldı.

 AVANTAJ VE ÖZELLİKLERİ

- Sürdürülebilir enerji performansı

- Geri dönüşümlü malzeme

- Gün ışığı alan ofisler

- Daha verimli enerji ve su kullanımı

- Alt yapı hizmetlerinde minimum kaynak kullanımı

- Geliştirilmiş ve daha verimli çalışma ortamı

- Kullanım ve işletme maliyetlerinde tasarruf

- Personel ilişkilerinde ve hizmet kalitesinde artış

- Bina içi faktörlerinde minimum hastalık riski

- Tüm katlar için engelsiz erişim

- Akıllı, yeşil, Ana Hizmet Binası (Bina mesai saatleri bitimi ve hafta sonlarında adeta uyuyan bir bina haline geliyor, enerji tüketimi en aza iniyor.)

- Led aydınlatma, sensörlü  lavabo ve pisuarlar.

- Binadaki su güneş enerjisiyle ısıtılıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732