Sağlık Bakanlığı’ndan yeni koronavirüs kararı!

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir koronavirüs kararı alındığı duyuruldu. Salgına karşın ülkemizde aşı uygulaması hız kazanmışken, bakanlık bugün alınan yeni kararı açıkladı. Buna göre iki doz koronavirüs aşısı yaptıranlar 3 ay içindeki risk temaslarında karantina uygulamasına tabi tutulmayacak.

Gündem Yayın: 17 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.03.2021 15:06:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanlığı, Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi” güncellendi. Güncellenen rehbere göre, 2. doz aşılarını yaptırdıktan ve son dozdan 14 gün geçtikten sonra riskli kişilerle temasta bulunan kişiler artık karantinaya girmeyecek. Aynı zamanda Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlu virüslerle temaslarda normal karantina uygulaması devam edecek.

REHBERDEKİ İFADELER

Bakanlığın güncellediği rehberde şu ifadeler yer aldı:

 

“Daha önce laboratuvarda doğrulanmış SARS-CoV 2 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmez”

“Ancak, bakım evinde çalışmak veya yaşlı aile üyelerine bakmak gibi mesleki faaliyetleri riskli gruplarla yakın ilişki gerektirenler ile Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar ile temaslı olanlara Sağlık Bakanlığı kurallarına göre karantina uygulanır”

 

MUTASYONLU KİŞİLERLE TEMASTA TEST YAPILACAK

Aynı zamanda rehber içerisinde mutasyon vakalarla temasta olan kişilere, test yapılmasının zorunlu olduğu belirtildi. Bu kişilerin en az 10 gün boyunca karantina altında kalacağı da rehberde açıklandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732