Sağlık Bakanı Koca’dan Flaş Açıklama: Kovid-19’da Artış Yaşanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mart ayından beri büyük mücadele verilen Kovid-19 salgınında tekrardan büyük bir artış görüldüğünü söyledi.

Gündem Yayın: 10 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 10.09.2020 17:25:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İncelemelerde bulunmak için Van'a giden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın burada yapmış olduğu açıklamada "Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz Kovid-19 salgınında tekrar bir artış görüldü" sözleri adeta Türkiye'de Kovid-19 salgınında durumun kötü gidişatını gözler önüne serdi.

ARTIŞ HOMOJEN BİR DAĞILIM GÖSTERMİYOR

Bakan Koca açıklamalarında şunları söyledi "Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz Kovid-19 salgınında tekrar bir artış görüldü. Fakat homojen bir dağılım göstermiyor.

Bazı illerde sabit olarak dururken daha önceden kontrol altında olan yerlerde istemediğimiz tablolar oluşmakta. Diyarbakır başta olmak üzere, Şırnak, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt'te birkaç hafta öncesine göre yüzde 30 ile 70'lere varan düşüşler yaşandı.

VAN'DA SON HAFTALARDA SAYI İKİ KATINA ÇIKTI

Van bakanlık olarak mercek altına aldığımız merkezlerden biri oldu. Yüksek vaka sayılarına ulaşan yerlerden biri oldu. Hasta sayısı son haftalarda iki katına yükseldi.

Van'da ve orta doğu Anadolu illerimizde sıkıntılar yaşanmakta.

VAN'DA 65 YAŞ ÜSTÜNDE NÜFUSA GÖRE DÖRT KAT VAKA ARTIŞI VAR

Van'da 80 olan filyasyon ekibi sayımızı 128'e çıkardık. Bu dönemde filyasyon süresini 27 saatten 16 saate indirdik. Günübirlik filyasyon yapmak istiyoruz.

Van ilimizde 65 yaş üstü nüfus yüzde 4,2. Hasta oranı yüzde 15,6. Yaşlılarımızın özellikle korunması çok önemli. 65 yaş üstünde nüfusa göre dört kat vaka artışı görülmekte."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732