Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: Sert Tedbirler Gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca, Kovid-19 gündemiyle alakalı düzenlemiş olduğu toplantıdan sonra basın mensupların sorularını cevapladı.

Sağlık Yayın: 25 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 25.09.2020 20:57:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

"Sert tedbirler gelecek mi?" sorusuna cevap veren Bakan Koca, "Bu dönemde daha sert tedbirler almak gibi bir tavrımız yok"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Haziran itibariyle başlayan "Kontrollü sosyal hayat" döneminden sonra giderek artan vakalar sonrası merak edilen "Sert tedbirler gelecek mi?" sorusuna yanıt cevap verdi.

Daha sert tedbirler almak gibi bir düşüncelerin olmadığını belirten Bakan Koca, "Aldığımız tedbirlerle vaka sayısı düşmekte"

TEDBİRLERE UYUMUMUZ ÇOK ÖNEMLİ

Bir gazetecinin "Sert tedbirler uygulanacak mı?" sorusuna yanıt veren Koca, şu ifadeleri kullandı:"Bu dönemde ilave daha sert tedbirler almak gibi bir yaklaşımımızın olmadığını ifade etmek isterim.

Aldığımız tedbirlerle vaka sayısı düşmekte. Bu yer yer bazı illerimizde sorun olduğumuzda kurullarımız ilçe, mahalle, köy bazında yasaklama yetkisi almaya sahip.

Türkiye'de ilave yasak düşünülmüyor. Fakat bizim tedbirlere uyumumuz çok önemli. Mesafe ve maskeyi önümüzdeki aylarda daha yaygın şekilde olmamız gerekiyor.

Ayrıca ilave olarak HES kodunu biliyorsunuz. Bütün vakalarımız uygulamada yer alıyor. Pozitif ve temaslıların hareketini engellemek, izolasyonunu mutlaka sağlamaya çalışıyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732