Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Flaş Açıklama: Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısından sonra Kovid-19 virüs salgınına dair değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Yayın: 16 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 16.09.2020 21:17:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Tüm Türkiye'nin merak ettiği "Sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusuna Bakan Koca, "Türkiye için sokağa çıkma yasağı söz konusu olmadığını söyleyebilirim."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra herkesin merak ettiği "Sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusunu cevapladı.

Dünyanın sokağa çıkma yasağı uygulamasını tercih etmediğini belirten Bakan Koca, "Türkiye için sokağa çıkma yasağı söz konusu olmadığını söyleyebilirim."

Bakan Koca, "Dünyada sokağa çıkma yasağıyla alakalı benzer yasaklardan uzak olarak kalındığını, bu uygulamaların tercih edilmediğini biliyoruz.

Türkiye için sokağa çıkma yasağı söz konusu olmadığını söyleyebilirim. Bizim özellikle netice alabileceğimiz, maske ve sosyal mesafeyi çok söylüyoruz.

Bu bulaşın en önlenmesi kısa yolu mesafe, mesafenin korunmadığı yerde maske. Basit 2 uygulamayla netice alındığını biliyoruz."

ESNEK ÇALIŞMA UYGULAMASI

Bakan Koca, "Hem esnek çalışma, hem ulaşımla alakalı bir takım düzenlemeler. Bu esnek çalışmayla alakalı sadece kamu değil özel sektöründe içinde olmasını Bilim Kurulu öneriyor.

İlin veya illerin durumuna göre bu kararların alınabileceğini söylüyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732