SAADET PARTİSİ’NDEN DOĞU TÜRKİSTANLILARA DESTEK ZİYARETİ

Uzunca bir süredir haber alamadıkları ailelerinden güzel bir haber almak gayesiyle Çin’in İstanbul’daki başkonsolosluğu önünde nöbet tutan Uygur Türklerinin bekleyişi sürerken Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından mazlum Uygurlara destek ziyaretinde bulunuldu.

Yayın: 06 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 06.01.2021 17:25:11
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve beraberindeki heyet, Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde günlerdir nöbet tutan Uygurlara destek ziyareti gerçekleştirdi. Söz konusu ziyarette Uygur mazlumlardan Jevlan Shirmehmet ve Medine Nazimi yaşadıkları acıları ve taleplerini Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yazıcı’ya anlattı. Uzunca bir süredir ailelerinden haber alamadıklarını ve Çin’e yapılan çağrıların yanıtsız kaldığını kaydeden mazlum Uygurlar, tüm siyasilerin kendilerine destek olmalarını istedi. Mazlum Uygurlar, destek ziyaretleri dolayıyısıyla Saadet Partisi’ne teşekkür etti.
 
SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI YAZICI’DAN UYGURLARA DESTEK AÇIKLAMASI
Ailelerinden haber alamayan mazlum Uygurları dinleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı basın mensuplarına açıklamada bulundu. Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramını “Yeryüzünde Ortaçağ karanlığını andıran, soykırımı hatırlatan, sistemli ve gayri insani bir yok etme operasyonu” olarak nitelendiren Yazıcı, “Ne yazık ki Çin’in bu insanlık dışı uygulaması pervasızca devam ederken daha da üzücü olan ise dünyanın bu zulümler karşısında sessiz kalmasıdır. Ama bundan daha üzücü bir husus daha var ki o da; İslam Dünyasının bu zulümlere sessiz kalmasıdır. Biz inanıyoruz ki, Doğu’da bir Müslümanın ayağına diken batsa Batı’daki Müslümanlar bundan sorumludur.” ifadelerini kullandı.
 
“HÜKÜMETİN HERHANGİ BİR GİRİŞİMDE BULUNMAMASI ÜZÜCÜ”
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapmış olduğu açıklamada mazlum Uygurlara sahip çıkılması noktasında en ciddi sorumluluğu alması gereken ve yaşanan bu sürece müdahale etmesi elzem olan ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti. Yazıcı, konuya ilişkin olarak, “Ülkemizin Çin’de zulme uğrayan Uygur Türkleri ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmaması ise oldukça üzücü ve düşündürücüdür.” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
SAADET PARTİSİ’NDEN DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRILAR
Saadet Partili Yazıcı, yapmış olduğu Uygurlara destek açıklamasında Doğu Türkistan için atılması gereken adımları da belirtti. İslam ülkelerinin bir an evvel Doğu Türkistan için harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Yazıcı, “İslam Teşkilatı Örgütü harekete geçirilmeli,
D8 aktif bir hale getirilmeli...
Etkili bir diplomasi ile Çin’in geri adım atması sağlanmalıdır.” diye konuştu. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yazıcı konuşmasını hükümete yönelik “Türkiye’de yaşayan ve Çin’e gönderildikleri takdirde akıbetlerinin ne olacağı belli olmayan Doğu Türkistanlılara vatandaşlık veya ikamet noktasında gerekli destek verilmelidir.” çağrısıyla sonlandırdı.
 
 
 
                        
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732