Protestolar istifa getirdi!

Bir dönem AK Parti'den aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protesto gösterileri istifa getirdi. Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Zafer Yenal, LinkedIn hesabından yaptığı paylaşımda görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Gündem Yayın: 06 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 06.01.2021 17:42:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Zafer Yenal, LinkedIn hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yenal paylaşımında "Bir daha kapıları kelepçelenmiş üniversite görmemek için iyilik adına, güzellik adına daha sıkı çalışmaya devam edelim." dedi.

"İYİLİK ADINA, GÜZELLİK ADINA DAHA SIKI ÇALIŞMAYA DEVAM EDELİM"

Zafer Yenal, şu ifadeleri kullandı:

 

"Üniversitemiz ve mezunlarımız arasındaki ilişkinin daha da yakınlaşması, zenginleşmesi ve kurumsallaşması yönünde gayret gösterdim. Bu süre zarfında yüzlerce mezunumuzun çalışmalarımıza verdikleri destek çok ama çok değerliydi. Kendilerine canı gönülden teşekkür ederim. Rektörlük Kurulu üyeleri, Kültür Sanat Komisyonu, Tanıtım Ofisi, Kariyer Merkezi, Mezunlar Ofisi ve Kurumsal İletişim Ofisi çalışanları başta olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma bütün bu süreci gururla ve heyecanla yaşamama vesile olan muazzam katkıları için minnettarım. Bir daha kapıları kelepçelenmiş üniversite görmemek için iyilik adına, güzellik adına daha sıkı çalışmaya devam edelim."

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar istifa getirdi! Rektör Danışmanı Zafer Yenal istifa etti

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete'de Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanmıştı. Bu atama başta üniversite öğrencileri ve eğitmenleri olmak üzere bazı kesimler tarafından tepki ile karşılandı.

Tepkiler kısa sürede protesto gösterilerine dönerken, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs ana giriş kapısı önünde yapılan eylemlerde demir kapıya kelepçe takıldı. Bu durum ise tepki ile karşılandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732