“Özgürlüğün Mübarek, Kültür Beşiğimiz ŞUŞA!”

Hankendi'deki Fransız Le Monde gazetesi muhabiri, Şuşa'dan yaralıların çoğunlukla kurşun ve bıçak yaraları olduğunu yazıyor

Gündem Yayın: 09 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.11.2020 20:09:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Gazeteci Şefa Piriyeva – “Özgürlüğün Mübarek, Kültür Beşiğimiz ŞUŞA!”

 

Hankendi'deki Fransız Le Monde gazetesi muhabiri, Şuşa'dan yaralıların çoğunlukla kurşun ve bıçak yaraları olduğunu yazıyor.

Silah veya karabina değil, tabanca mermi yaraları..

Bu, Şuşa şehrinin göğüs göğüse çarpışmada, doğrudan temas halinde özgürleştirildiği anlamına geliyor.

Başka bir deyişle, özel kuvvetlerimiz tigranoidlerle aslanlar gibi savaştı.

Saldırı sırasında Azerbaycanlılar savaş alanında herhangi bir yaralı ya da ölü bırakmadı. Onu dağlara ve kendileriyle şehre götürdüler .

Şuşadır artık, geri dönüş yok!

İşte, 300 Spartalı efsanesi Şuşa'da gerçek oldu.”

Zaferin Mübarek olsun, Azerbaycan Askeri!

Bugün her bir Azerbaycanlı, Şuşa şehrinin işgalden kurtulduğunu büyük bir gururla kutluyor! Şuşa bizimdir! Karabağ bizimdir!

28 yıl sonra tüm dünyadaki Azerbaycanlılarımızı bu büyük zaferden dolayı yürekten kutluyorum. Bu güzel günü bütün Türk dünyasına yaşandığından dolayı, sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutan ilham Aliyev”e ve kudretli Azerbaycan Ordumuza şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum..

Azerbaycan'ın kültür başkenti kadim Şuşa kentinin özgürlüğü mübarek olsun ve hayırlı olsun. Bayrak Günü'nde Üç renkli bayrağımız bir daha inmemesi ile, artık Şuşa'da dalgalanıyor. Üç renkli bayrağınla mutlu yaşa vatanım, can Azerbaycan!

Şuşa kentimizin işğalden kurtuluşu ve bu tarihi günün bir parçası olarak, bizlerin de bu güne şahit oluşumuz ayrıca bir onur ve şereftir. Azerbaycan devletinin bu zaferi, dünya Azerbaycanlılarının, tüm Türk dünyasının birlik, beraberlik zaferidir, aynı zamanda, tüm Türk dünyasına, Müslüman alemine, Vatana, millete hayırlı olsun İnşaallah.

ŞUŞA BİZİMDİR, KARABAĞ AZERBAYCANDIR!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732