ÖZGÜR BASIN'IN HAZİN SONU

Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Musab Turan, Süleyman Soylu'nun mafya ile illişkileri olduğuna dair iddiaları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sormasının ardından işten atıldı.

Gündem Yayın: 22 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 22.05.2021 01:03:58
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

AA Muhabiri Turan, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dair iddialarını, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin düzenlediği bir toplantıda dile getirdi.

Turan, iki bakana şu soruları yöneltti:

"Burada narkobürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası alanda zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin planı var mı? 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan, milletin teveccühünü kazanan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Çarşıda, pazarda, metrobüste herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli Bakanımıza da sorum; Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama, savunma yaptı mı? Savunması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım, 3 yaşındaki çocuğumun yüzüne bakarken ben bu maskeli balodan utanıyorum, sizin çocuklarınız yok mu?"

AA, TURAN'IN İŞİNE SON VERDİ, SAVCILIĞA İHBARDA BULUNDU

Bu toplantıda çekilen bir video kaydının sosyal medyada yayılmasının ardından AA bir açıklama yayımlayarak Musab Turan'ın işine son verildiğini açıkladı.

AA'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın iş akdi fesh edilmiştir.

Basın toplantısını kendi sosyal medya hesabından canlı yayınlayarak, 'Haber temelli her türlü bilgi veya istihbarat., kaynağı ne olursa olsun, Ajansla paylaşmadan ve yayınlanmadan, kişisel hesaplarından duyurmazlar.' ilkesini çiğnemiştir.

Adı geçen şahıs, bu eylemiyle, Anadolu Ajansı'nın iş sözleşmesindeki 'Çalışanlarımız tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar.' maddesini de ihlal etmiştir.

Şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunulmuştur.

Ayrıca 'Gri Pasaport' ve 'Basın Kartı`nın iptali konusunda ilgili kurumlara Turan hakkında bildirim yapılmıştır."

ÖMER ÇELİK: MUHABİR KILIĞINDAKİ PROVOKATÖRE GEREĞİ YAPILIYOR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Musab Turan'ı hedef alarak "Ak Partimiz ve İçişleri Bakanımızla ilgili terör ve suç örgütlerinin ağzıyla konuşan AA muhabiri kılığındaki provokatöre gereği yapılıyor. Bütün provokatörler yaptıklarının bedelini mutlaka öder. Bu dilin hangi terör şebekelerinin dili olduğunu iyi biliriz. Bunlarla mücadele etme konusunda kararlılığımız tamdır." ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN DA TURAN'I HEDEF ALDI

Fahrettin Altun da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Musab Turan'ı hedef aldı ve şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732