Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’tan Biden’ in Açıklamaları Üzerine Muhalefete Sizler ne İşe Yararsınız?

Amerikan Başkan adayı Joe Biden’in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki konuşmaları Türkiye’de çeşitli kişi ve kurumlardan tepkiyle karşılanıyor.

Siyaset Yayın: 16 Ağustos 2020 - Pazar - Güncelleme: 16.08.2020 12:27:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Joe Biden’in sözlerine çok sert tepki gösterirken, aynı tepkiyi Biden’in sözlerine sessiz kalan Türkiye’deki muhalefeti de verdi.

“Türkiye Amerika’ya boyun eğecek Ortadoğu ülkesi değil” diyen Kadir Canpolat açıklamasında şunlara söyledi:

“Amerika Başkan adayı Joe Biden’in hadsiz ve çapsız açıklamaları Türkiye’yi geri adım attırmayacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Suriye’nin Kuzeyi diyoruz, Doğu Akdeniz diyoruz, Libya diyoruz. Elbet Türkiye olarak biz bunları derken çeşitli saldırılarla karşı karşıya kalıp bedeller ödeyeceğimizin zaten bilincindeydik ki, arkasından Bidengibi hadsiz bir siyasetçinin çapsız açıklamaları olmuştur.

Biden’in anlaması gereken en önemli şey Türkiye ne bir Ortadoğu ülkesidir, nede Latin Amerika ülkesidir. Topkapı Sarayının tuğlası bile ABD tarihinden eskidir. Türkiye ABD’ye boyun eğecek bir Ortadoğu ülkesi değildir.”

SİZLER NE İŞE YARARSINIZ?

Biden’in açıklamalarına karşı sessiz kalıp,tepki vermeyen Türkiye’de muhalefeti de eleştiren Canpolat Biden’in açıklamalarından utanmıyormuyosunuz?Türkiye’nin milli güvenliğini ilgilendiren konularda sizler ne işe yararsınız? sorusunu yöneltti ve şunları söyledi:

Biden açıklamaları bizler için süpriz olmadı. Esas üzücü olan Biden’in açıklamalarına karşı sessiz kalıp tepki vermeyen Türkiye’deki muhalefettir.

Karşılaştığımız durum iktidar veya muhalefet olayı değildir. Türkiye’ye yönelik saldırılar var, aşağılama var. Bundan Türküm diyen, Türkiye vatandaşıyım diyen herkesin rahatsız olması gerekirken, Türkiye’deki muhalefetten ses çıkmamaktadır.

Bizde soruyoruz! Türkiye’de ki muhalefet Doğu Akdeniz meselesinde yok! Suriye’nin Kuzeyi’nde yok! Sizler bu ülkede yaşamıyor musunuz? Türkiye’nin milli güvenliği ile ilgili meselelerde neden yoksunuz:? Biden’in açıklamalarından hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?Sizler ne işe yararsınız? “dedi.

KAYNAK: https://www.kulliyehaber.com/kadir-canpolattan-bidenin-aciklamalari-uzerine-muhalefetesizler-ne-ise-yararsiniz/

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732