ÖSGD 9. DÖNEM YÖNETİM KURULUNU BELİRLEDİ

Türkiye’de Kurumsal Gönüllülük Programları geliştiren Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin 9. Dönem Yönetim Kurulu Seçimi 9 Nisan 2021 Cuma günü üyelerinin katılımı ile MEXT Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurumsal Gönüllülüğün Liderliğini ARGE Danışmanlık Yönetici Ortağı Pınar Ilgaz devraldı.

Gündem Yayın: 12 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.04.2021 14:10:57
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

09 Nisan 2021, İstanbul

Şirketler için Kurumsal Gönüllülük Programları geliştirilmesi, çalışanların gönüllü olarak bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri projelerin kurgulanması, kurumsal gönüllülüğün teşvik edilmesi amacıyla 2002’den beri faaliyet gösteren Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’nin 9. Dönem Yönetim ve Denetim Kurulları seçimleri sonuçlandı.

Kurumsal Gönüllülük Programları ile gönüllülük çalışmalarını sürdüren, üye şirketleri, aktif gönüllü çalışanları ve iş birliği yapılan sivil toplum kuruluşları ile geniş bir gönüllülük ağı yaratan ÖSGD’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, derneğin kurucularından ARGE Danışmanlık Yönetici Ortağı Pınar Ilgaz seçildi.

Bu göreve getirilmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Pınar Ilgaz “İçinden geçtiğimiz zorlayıcı dönemde ÖSGD olarak hiç durmadık, organize gönüllülük süreçlerine artan ihtiyacı göz önünde bulundurarak 8. Dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Semra Akman liderliğinde çalışmalarımıza hız kazandırdık. Pek çok yeni projeyi hayata geçirdik, dijital dünyanın dinamiklerine işleyişimizi hızla adapte ettik. Önümüzdeki süreçte ise geçmişten gelen kurum kültürünün verdiği güç ile yeni dönem yönetim kurulunun tazelenen enerjisini buluşturacağız. Daha çok karar vericiyi “iyi şirket” olma yolculuğunda destekleyecek ve çalışanlarının sürdürülebilir farklar yaratabilmeleri için rehberliklerini üstleneceğiz. Yeni ekibimizde ÖSGD’ye önemli katkılarda bulunmuş, kurumsal hafızamızı geleceğe taşıyacak değerli isimlerle birlikte, bilgi, birikim ve deneyimleri ile etki alanımızı yükseltecek yeni arkadaşlarımız var. Üye şirketlerimizdeki 300.000’e yakın insan kaynağını gönüllülük yönünde cesaretlendirerek ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile de güçlerimizi birleştirerek, toplumun gelişimi yönünde iyi örnekler ve anlamlı sonuçlar için birlikte emek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 

ÖSGD 9. DÖNEM YÖNETİM ve DENETLEME KURULU 

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Pınar Ilgaz, ARGE Danışmanlık

Meltem Okyar Perdeci, Shell

Semra Akman, Borsan Holding

Okan Öncel, Bilim İlaç

Zülal Öztürk Kaya, Zorlu Holding

Ayça Aksoy, Koç Holding

Murat Göllü, Akbank

Demokan Konyalıgil, Coca-Cola İçecek

Arzu Kaymanlı Örsel, Cargill

Rana Birden, Kale Grubu

Gözde Morkoç-Nikelay, Pepsi-Co

Sumru Usta, Defacto

Handan Erdoğdu, Kredi Kayıt Bürosu

Sevgi Ermiş, Parıltım Yemek

 

DENETLEME KURULU ÜYELERİ

Ali Ay, Benchmark 

İnci Bozokluoğlu, Enka İnşaat

Melis İldağ, Anadolu Isuzu

Nilüfer Fişek, Kibar Holding

Serdar Özkaleli, Borçelik

Cem Tanır, Boyner Holding

 

Pınar Ilgaz Biyografi

 

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu olan Pınar Ilgaz, profesyonel çalışma hayatına 1989 yılında Emlak Bankası’nda başlamıştır. 1995 yılından beri ARGE Danışmanlık bünyesinde Yönetici ortak olarak, yönetişim, sürdürülebilirlik, kurumsallaşma yönünde yönetim danışmanlığı yapmaktadır. Ayrıca, 2014 yılında kurulan ve kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürütmekte olan ILGAZ, aynı zamanda ikisi halka açık olmak üzere 3 şirkette Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. 

Kurumsal Yönetişim Modeli, Değişim Yönetimi, Gönüllü Kuruluşların Yönetimi başlıklı kitapların yazarlarından olan Pınar Ilgaz evli ve iki çocuk annesidir

 

 

 

ÖSGD Hakkında

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği kurulduğu 2003 yılından beri sürdürdüğü “Okul Dostu Programı”nın, 2012’de temellerini attığı “Meslek Lisesi Koçları Programı”nın ve 2017’de Argüden Yönetişim Akademisi ortaklığı ile yürütmeye başladığı “Öğrenen Çocuk Sorumlu Birey Programı”nın yanı sıra sürekli genişleyen ve gelişen bir yelpazede projeler sunuyor. Dernek, kurumsal gönüllülük programı danışmanlığı, gönüllülük projeleri, gönüllülük eğitimleri düzenliyor ve şirketlere özel süreçler geliştiriyor. 

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği 2007’den beri her yıl özel sektörde gönüllülük çalışmalarını teşvik etmek için Gönülden Ödülleri düzenliyor ve En Başarılı Gönüllülük Programı, En Başarılı Gönüllülük Projesi ve En Yaratıcı Gönüllülük Projeleri kategorilerinde fark yaratan şirketleri ödülleriyle buluşturuyor. Bu sene ise dönüşen dünyanın ihtiyaç ve önceliklerini gündemine taşıyarak kategorileri arasına En Başarılı e-Gönüllülük Projesini de ekleyen ÖSGD, özellikle olağan üstü dönemlerde kurumsal gönüllüğün yarattığı büyük farkın altını uzman yaklaşımı ile çiziyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732