Oruç Reis'in Çalışma Süresi 1 Eylül'e Kadar Uzatıldı

Doğu Akdeniz' petrol ve gaz için sismik araştırmalara devam eden Oruç Reis gemisi 23 Ağustos'tarihinde sona erecek görevinden sonrası için yeni bir görev daha verildi. 1 Eylül'e kadar araştırmalarına devam edecek.

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2020 - Perşembe - Güncelleme: 27.08.2020 15:16:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Doğu Akdeniz'de doğal kaynaklarla alakalı sismik araştırma yapan Oruç Reis araştırma gemisi için 23 Ağustos'tarihine kadar ilan edilen NAVTEX'in zamanı 1 Eylül'tarihine kadar uzatıldı.

İKİ GEMİ DAHA EŞLİK EDİYOR

Yayınlanan NAVTEX'te Oruç Reis sismik araştırma gemisine Ataman ve Cengizhan adlı gemilerin de eşlik yapacağı bildirildi.

ORUÇ REİS'İN ÖZELLİKLERİ

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyada ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor.

Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

NAVTEX NEDİR?

NAVTEX; denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir.

Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapılacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Türkiye, bu sabah saatlerinde İskenderun açıklarında yapacağı atış eğitimi yapacağı 1-2 Eylül tarihleri için de NAVTEX ilan etmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732